Η νέα Ferrari 488 Pista αποκαλύφθηκε και υπόσχεται πολλά…

Η νέα Ferrari 488 Pista αποκαλύφθηκε και υπόσχεται πολλά…

Η νέα Ferrari 488 Pista 2018 αποκαλύφθηκε ενόψει του Motor Show της Γενεύης τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος (Video)

Εικόνες του αυτοκινήτου και φήμες σχετικά με τις προδιαγραφές του διέρρευσαν στο διαδίκτυο την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και την επόμενη μέρα ο Ιταλός κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο μοντέλο, επιβεβαιώνοντας την διαρροή.

Η Ferrari έχει επιβεβαιώσει ότι το 488 Pista είναι μια σκληρή και συντονισμένη έκδοση του προτύπου 488 και ένας διάδοχος του 458 Speciale, ενώ διαθέτει επίσης τον ισχυρότερο κινητήρα V8 της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα με διπλό τούρμπο V8 ο οποίος παράγει 711 ίππους και ροπή 77Nm.

Αυτό του επιτρέπει να αγωνίζεται από 0-100χλμ σε 2,85 δευτερόλεπτα, 0-200χλμ σε 7,6 δευτερόλεπτα και σε τελική ταχύτητα 340χλμ.

Το όνομα Pista είναι ένα νόημα για την πρώτη του "εκτέλεση" καθώς σημαίνει «τραγούδι» στα ιταλικά.

Σε σύγκριση με το 488 GTB, το νέο μοντέλο ζυγίζει 90kg λιγότερο, με συνολικό βάρος κατά 1,280kg (ξηρό), ενώ βελτιώθηκε και η αεροδυναμική του απόδοση.

Μεταξύ των εξελιγμένων λύσεων αγωνιστικής συμπεριφοράς είναι ο εμπρόσθιος S-Duct εμπνευσμένος από την F1 και ο σχεδιασμός των εμπρόσθιων αεροσυμπιεστών που διαθέτουν γωνία κλίσης που βελτιστοποιήθηκε για το 488 GTE για να δημιουργήσει ισχυρή αναρρόφηση για αυξημένη πτωτική δύναμη.

Ο πίσω αεροσυμπιεστής ενσωματώνει την ίδια διπλή καμπύλωση με το 488 GTE για να αυξήσει την εξαγωγή αέρα και την παραγόμενη δύναμη.

Εκτός αυτού, η αεροτομή είναι υψηλότερη και μεγαλύτερη, βοηθώντας έτσι την κατεύθυνση της ροής του αέρα πιο αποτελεσματικά.

Η δυναμική οδήγησης του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί λόγω της εισαγωγής της έκδοσης 6 του συστήματος γωνίας Side-Slip Angle.

Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα συστήματα: E-Diff3, F1-Trac, μαγνητοθεωρητική ανάρτηση (SCM) και για πρώτη φορά το Ferrari Dynamic Enhancer (FDE).

Το FDE χρησιμοποίησε το λογισμικό της Ferrari για να ρυθμίσει την πίεση των φρένων στις δαγκάνες.

Οι τιμές για το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά αναμένεται να αποκαλυφθούν με την παρουσίαση του αυτοκινήτου στη Γενεύη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...