11 μοναδικά και ξεχωριστά tips για να επιστρέψεις με ασφάλεια

11 μοναδικά και ξεχωριστά tips για να επιστρέψεις με ασφάλεια

Η επιστροφή από την ολιγοήμερη χαλάρωση του Πασχα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει μποτιλιάρισμα και η λύση για ασφαλή επιστροφή στο σπίτι δεν είναι σίγουρα ούτε ο εκνευρισμός, αλλά ούτε η παρακινδυνευμένη οδήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσεις να κοιμάσαι γυμνός

Αφού λοιπόν η ταλαιπωρία της επιστροφής είναι δεδομένη προσπάθησε να συμβιβαστείς και να ανακαλύψεις απλές λύσεις που ίσως μειώσουν το κακό!

Ορίστε ορισμένα tips για να επιστέψεις με ασφάλεια σπίτι:

1. Ξεκίνησε με το φως της μέρας!

Προτίμησε πάντως να ξεκινήσεις την επιστροφή σου με το φως της μέρας, απλά επειδή η οδήγηση είναι πιο ξεκούραστη και το οπτικό σου πεδίο μεγαλύτερο.

2. Άσε τις …εναλλακτικές διαδρομές

Ξέχνα τις εναλλακτικές διαδρομές από τα …κορφοβούνια ή τα …χωράφια, το μόνο που θα κερδίσεις αν ακολουθήσεις εναλλακτικές διαδρομές θα είναι μπόλικη οδήγηση, κούραση και χαμένα καύσιμα. Ο χρόνος είναι περίπου ο ίδιος , αφού σίγουρα δεν θα είσαι ο μόνος που θα σκεφτεί να ακολουθήσει εναλλακτική διαδρομή.

3. Διάλεξε τον συντομότερο δρόμο

Διάλεξε λοιπόν τον συντομότερο δρόμο από το σημείο που βρίσκεσαι και ξεκίνα αδιαφορώντας για τη κίνηση που θα συναντήσεις.

4. Έχε υπομονή

Οπλίσου με υπομονή. Το μποτιλιάρισμα είναι δεδομένο, επομένως βάλτο στον προγραμματισμό σου και ξεκίνα.

5. Να είσαι ήρεμος

Άφησε πίσω τα νεύρα σου και οδηγά σύμφωνα με τη ροή της κυκλοφορίας. Ξέχνα τις παρακινδυνευμένες προσπεράσεις, αφού ουσιαστικά δεν κερδίζεις παρά ελάχιστα λεπτά χρόνου στη συνολική διαδρομή.

6. Ξεκίνα όποτε είσαι έτοιμος

Μην αγχώνεσαι για την ώρα αναχώρησης. Βάλε στο μυαλό σου πρώτα την ασφάλεια!

7. Πρόβλεψε τους …απρόβλεπτους

Τέτοιες μέρες βγαίνουν στους δρόμους οι λεγόμενοι «οδηγοί του σαββατοκύριακου», που είναι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και άγνωστης οδηγικής εμπειρίας. Μείωσε τον μέσο όρο ταχύτητας έτσι ώστε να μπορείς να αποφύγεις σταβοτιμονιές του μπροστινού σου!

8. «Φυλάξου» και «φύλαξε» τις οικογένειες!

Αν δεις ότι στο προπορευόμενο αυτοκίνητο υπάρχει οικογένεια με παιδιά, δώσε χώρο. Μπορεί ο οδηγός να είναι ο καλύτερος, αλλά μέσα σε ένα αυτοκίνητο με παιδιά ποτέ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί και έτσι να αναγκαστεί να προβεί σε απότομος ελιγμούς!

9. Ξέχνα το αλκοόλ

Αν επιστρέψεις απογευματινές ώρες προσπάθησε να μην πιείς αλκοόλ. Αν δεν το καταφέρεις –που συνήθως αυτό γίνεται- τουλάχιστον πιες το λιγότερο που μπορείς.

10. Μην τρέχεις και οδήγα δεξιά!

Στην επιστροφή, αν νιώθεις καλά και έτοιμος να τρέξεις τουλάχιστον με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας του δρόμου, μην το κάνεις. Μείωσε την ταχύτητα και οδήγα πάντα δεξιά αποφεύγοντας τις μη αναγκαίες προσπεράσεις.

11. Οι δρόμοι δεν είναι πίστες αγώνων!

Όσο και αν σου βγαίνει ότι μπορείς να οδηγήσεις να είσαι βέβαιος ότι αυτό έχει να κάνει με το αλκοόλ στην επιστροφή και με το αγουροξύπνημα του πρωινού κατά την μετάβαση. Επομένως μην τρέχεις και μην προσπαθείς να γίνεις ο …πολέμαρχος της ασφάλτου.
Σκέψου ότι οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι πίστες αγώνων και ούτε τα αυτοκίνητα μας μονοθέσια της F1!

ΠΗΓΗ: Reportplus.gr

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...