Μάθε τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης ενός ναυαγοσώστη (Video) [VIDEO]

Μάθε τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης ενός ναυαγοσώστη (Video) [VIDEO]

Ο Ναυαγοσώστης έχει απλή αποστολή:Να σώζει ζωές!! Λέει το σλόγκαν της Ναυαγοσωστικής Σχολής Μακεδονίας και δεν έχει άδικο. Κάθε χρόνο στη χώρα μας συμβαίνουν δεκάδες πνιγμοί ανθρώπων και ο ρόλος του ναυαγοσώστη είναι πολύ σημαντικός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως εκπαιδεύονται οι ναυαγοσώστες (Video) 

Από την άλλη βέβαια είναι μια πολύ καλά αμειβόμενη δουλειά για τη τουριστική περίοδο. Όμως για να γίνεις ναυαγοσώστης πρέπει να εκπαιδευτείς και να πάρεις πτυχίο. Το Activeman.grπήγε στη Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας και κατέγραψε τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης των νέων ναυαγοσωστών.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών και έχουν διάρκεια ογδόντα (80) ώρες, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο σχετικά με την εκπαίδευση επαγγελματιών ναυαγοσωστών.  Στα μαθήματα διδάσκονται: θεωρία και πράξη σε θέματα ναυαγοσωστικής, όπως αιτίες ατυχημάτων, κίνδυνοι στο νερό από καιρικά φαινόμενα, από θαλάσσιους οργανισμούς, τρόποι διάσωσης και επιβίωσης στο νερό, χρήση εξοπλισμού, υπευθυνότητες και ψυχολογία ναυαγοσωστών, νομοθεσία και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα.

Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών γίνονται από εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και των πρώτων βοηθειών. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι οι υποψήφιοι τελειώνοντας την εκπαίδευσή τους, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό τους συμβεί στο χώρο εργασίας τους ή και οπουδήποτε αλλού. Στο αντικείμενο των πρώτων βοηθειών, περιλαμβάνεται θεωρία και πράξη σε προπλάσματα με όλο τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό καθώς και εξοικείωση των συμμετεχόντων στις τεχνικές. Τα αντικείμενα που διδάσκονται είναι: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR) σε ενήλικα, παιδί και βρέφος, εξαγωγή ξένου σώματος, υποθερμία, θερμοπληξία, εγκαύματα, αιμορραγίες, λιποθυμία, καταπληξία (shock), ηλεκτροπληξία, κατάγματα, δηλητηριάσεις, επιληψία, ακινητοποίηση και μεταφορά πολυτραυματία. Το μάθημα γίνεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...