Ο μοτοσικλετιστής που παρ΄ ολίγον να μην κάνει Χριστούγεννα, ο ΚΟΚ και η έκπληξη!

Ο μοτοσικλετιστής που παρ΄ ολίγον να μην κάνει Χριστούγεννα, ο ΚΟΚ και η έκπληξη!

Λίγο έλειψε να μην κάνει Χριστούγεννα ένας μοτοσικλετιστής στη Θεσσαλονίκη όταν αυτοκίνητο τον προσπέρασε με ταχύτητα,. σύριζα από δεξιά, μέρα μεσημέρι στην κατάμεστη από αυτοκίνητα Εγνατία. Ο μοτοσικλετιστής, ευτυχώς τον απέφυγε, όμως για τον οδηγό του αυτοκινήτου υπήρχε μια δυσάρεστη έκπληξη στη συνέχεια που έγινε και χειρότερη όταν διαπιστώθηκε ότι είχε άγνοια του ΚΟΚ.

Όλα συνέβησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στην Εγνατία οδό ανάμεσα Ι. Δραγούμη και Βενιζέλου με τον κεντρικό αυτό δρόμο της Θεσσαλονίκης να έχει αυξημένη κίνηση και στα δύο ρεύματα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 10 που νομίζουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τους μηχανόβιους

Ο μοτοσικλετιστής κινούνταν στο αριστερό ρεύμα με ταχύτητα περίπου 40 χλμ, με τα αυτοκίνητα 50 μέτρα μπροστά του να είναι σχεδόν σταματημένα από το μποτιλιάρισμα. Ήταν τότε που ένα λευκό αυτοκίνητο προσπερνάει σύριζα από τα δεξιά και με ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων, τον μοτοσικλετιστή που τελευταία στιγμή έκανε ελιγμό για να το αποφύγει.

Στη διασταύρωση της Βενιζέλου ο οδηγός του αυτοκινήτου αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα λόγω του μποτιλιαρίσματος. Ο μοτοσικλετιστής ψύχραιμος τον ακολούθησε από απόσταση.

Μερικά λεπτά μετά το λευκό αυτοκίνητο σταμάτησε στο φανάρι της Αριστοτέλους και τότε ο μοτοσικλετιστής το πλεύρισε από την αριστερή πλευρά και έκανε νεύμα στον οδηγό του να μιλήσουν. Εκείνος πράγματι κατέβασε το παράθυρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- Μοτοσικλετιστής: Τελικά έφτασες πιο γρήγορα από μένα, λέει φανερά αγανακτισμένος.
- Οδηγός αυτοκινήτου: Ε; Τι είπες;
- Μοτοσικλετιστής: Λίγο έλειψε να με ρίξεις όταν με πέρασες σύριζα από δεξιά.
- Οδηγός αυτοκινήτου: Δεν σε πέρασα σύριζα! Εσύ γιατί ήσουν στην αριστερή λωρίδα.
- Μοτοσικλετιστής: Τι λες ρε άνθρωπε.
- Οδηγός αυτοκινήτου: Οι μηχανές δεν πρέπει να κινούνται στην αριστερή λωρίδα.
- Μοτοσικλετιστής: Τι δουλειά κάνεις ρε φίλε;
- Οδηγός αυτοκινήτου: Μοριακός βιολόγος.
- Μοτοσικλετιστής: Εγώ είμαι αστυνομικός και σε ενημερώνω ότι αυτό που λες είναι βλακεία και έχεις άγνοια του ΚΟΚ…

Ο μοτοσικλετιστής ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο άκουσμα της ιδιότητας του μοτοσικλετιστή, πάγωσε και άρχισε να χαμογελάει ηλιθίως.

Ο μοτοσικλετιστής του εξήγησε σε έντονο πλέον ύφος ότι η κίνηση στην αριστερή λωρίδα δεν ισχύει παρά μόνο στους αυτοκινητοδρόμους και ότι η δεξιά προσπέραση που έκανε είναι παράνομη. Έπειτα τον στόλισε με αρκετά κοσμητικά επίθετα και έφυγε.

Το θέμα είναι όμως ότι πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων δεν γνωρίζουν τον ΚΟΚ και ούτε φυσικά γνωρίζουν ότι το όριο ταχύτητας στις πόλεις είναι 50 χλμ. Από την άλλη η κίνηση του οδηγού του αυτοκινήτου ήταν ηλίθια, αφού μερικά μέτρα μετά αναγκάστηκε να σταματήσει, λόγω μποτιλιαρίσματος. Ενώ η συμπεριφορά του έβγαλε μια εμπάθεια για τους μοτοσικλετιστές.

Όσο για τον αστυνομικό, προφανώς δεν ήθελε να χαλάσει την υπόλοιπη μέρα του και έδωσε τόπο στην οργή!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...