Όταν στο Moto GP τελικά δεν γνωρίζουν πραγματικά από … «διαχείριση» ελαστικών!!!

Όταν στο Moto GP τελικά δεν γνωρίζουν πραγματικά από … «διαχείριση» ελαστικών!!!

Μάλλον κάποιοι στο Moto GP θα πρέπει να πάρουν μαθήματα διαχείρισης ελαστικών από τους πιλότους της F1, αφού ο αγώνας του Brno «καθάρισε» από τον τρίτο γύρο λόγω …των ελαστικών και της διαχείρισης τους!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 5 χαρακτηρισμοί που σου λένε για το σώμα σου και πρέπει να σε κάνουν να γελάς!

Ο μόνος που το κατάλαβε ήταν ο Marquez, που επιδεικνύοντας απίστευτη ωριμότητα, λειτούργησε «ρομποτικά και χειρουργικά», αλλάζοντας άμεσα στο δεύτερο κιόλας γύρο μοτοσυκλέτα και προσαρμοζόμενος τάχιστα στις στεγνές συνθήκες άνοιξε προοδευτικά διαφορά της τάξης των 19 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Ο Ισπανός τους έπιασε όλους στον ύπνο όπως και τον Rossi που μπήκε έναν γύρο μετά να αλλάξει μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να καταγκερμιστεί στην 15η θέση.

Ο πανικός που επικράτησε στα pits ήταν άνευ προηγούμενου, με αποκορύφωμα την πτώση (εντός pits) του Dovi.

Τελικά όλοι άλλαξαν μηχανή και φυσικά λάστιχα, αλλά ήδη ο Marquez είχε στρογγυλοκαθίσει στην πρώτη θέση που κράτησε μέχρι και το τέλος. Μία νίκη που βασίστηκε στη στρατηγική που τελικά του «βγήκε» αφού ο καιρός παρέμεινες στεγνός και δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για βροχή!

Πάντως η πολυαναμενόμενη έναρξη του δεύτερου μισού του φετινού πρωταθλήματος είχε όλα όσα θέλαμε για να έχουμε αυτό που λέμε μεγάλες προσδοκίες ως προς το θέαμα.

Νέα αεροδυναμική για Honda και Ducati, ασταθείς καιρικές συνθήκες και κορυφαίους αναβάτες με «προβληματισμούς», όπως ο Viniales που δυσκολευόταν να βρεί το σωστό στήσιμο της μοτοσυκλέτας του όσο αφορά τις στροφές. Άλλο προσδοκίες όμως και άλλο το τι πραγματικά συνέβη.

Ο αγώνας χαρακτηριστικέ βρόχινος λόγω της βρεγμένης πριν την εκκίνηση, κατάστασης της πίστας, αλλά με τον ήλιο να δίνει άμεσα το «παρών», κάνοντας τον αγώνα «στεγνό» σε ελάχιστους γύρους από το ξεκίνημα του!

Ο poleman, Marc Marquez, έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα, καλύτερο ωστόσο έκανε ο Jorge Lorenzo , με τη νέα αμφισβητούμενης αισθητικής, αεροδυναμική προσέγγιση στο θέμα «winglets», που όχι μόνο βγήκε μπροστά αλλά έκανε και ταχύτερο γύρο. Δυστυχώς όμως, η κατά ρυπάς αλλαγή μοτοσυκλετών δεν τον ωφέλησε καθόλου, αφενός με την πρωτοφανή ολιγωρία της ομάδας του, αφετέρου με τα σλικ λάστιχα πλέον να τον περιορίζουν τελικά στην 15ηθέση, σκιαγραφώντας την συνέχεια μιας ήδη καταστροφικής χρονιάς για τον Ισπανό αναβάτη.

Ο Valentino Rossi, κατάφερε αρχικά να ηγείται του αγώνα, η «ζαριά» όμως του ανοίγματος διαφοράς από το πλήθος όσων άλλαξαν τις μηχανές τους σε «στεγνές» περίπου στον τρίτο γύρο, δεν βγήκε και τον έκανε να καθυστερήσει υπερβολικά να μπει στα pits για τη δικιά του αλλαγή με αποτέλεσμα τα βρόχινα του λάστιχα να γκρεμίσουν ότι έχτισε με ρίσκο.

Η έξοδος ξανά στην πίστα στην 14η θέση τον ανάγκασε να τα δώσει όλα και να τερματίσει τελικά 4ος !

Υπεράξιος και σταθερά μεθοδικός, ο Dani Pedrosa αξιοποιώντας την τρίτη θέση του grid στην εκκίνηση, πήρε τη 2η θέση, αυξάνοντας τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του HRC. O Maverick Viniales, αναρριχόμενος από την 7η θέση της σχάρα εκκίνησης συμπλήρωσε την 3άδα της κορυφής, σε μια πολλή καλή για εκείνον θέση στο βάθρο αναλογιζόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισε το τριήμερο.

Δίνοντας τη μάχη του μέχρι τέλους, o Cal Crutchlow υπέκυψε στον τελευταίο γύρο στην πίεση του Rossi, παραχωρώντας του την τέταρτη θέση μένοντας τελικά 5ος . Πίσω του είδαμε την πρώτη εργοστασιακή Ducati, εκείνη του Dovizioso, με μια ακόμα -δορυφορική αυτή τη φορά- Ducati, να τον ακολουθεί, εκείνη του Petrucci στην 7η θέση. Η δεκάδα έκλεισε με τους αδερφούς Espargaro (Aleix και Pol) με πίσω τους τον Jonas Folger.

Επόμενος αγώνας 13 Αυγούστου στην Αυστρία

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...