Να γιατί οι classic μοτοσικλέτες δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία (Video)

Να γιατί οι classic μοτοσικλέτες δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία (Video)

Ήτανε «τρελός» μηχανόβιος, με την streetμηχανή του, άνω των 600 κυβικών συνήθως φτιαγμένη. Γκάζια και σούζες όπου έβρισκε «καθαρό» δρόμο και που τον έχανες που τον έβρισκες με …μία γκαζιά στο δεξί του χέρι…

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί δεν «λειτουργείς» από τα …άγρια χαράματα!

Και ξαφνικά τον βλέπεις σε μια classicμηχανή, με άλλο στιλάκι και φυσικά πολύ λιγότερα γκάζια. Από τα 100 και βάλε …αλογάκια του αρκούν όπως φαίνεται τα 80 που βγαίνουν …αργά και απαλά στο γκάζι!

Όχι τον άνθρωπο δεν τον πιάσανε τα χρόνια, ούτε τα 30 που πάτησε. Απλά βαρέθηκε τα γκάζια και είπε να ηρεμήσει τουλάχιστον προσωρινά.

Όχι οι classic μηχανές δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, αφού ένας άλλος με περασμένα τα 50 χρόνια καβαλάει ένα φτιαγμένο 600αρι και όπου βρει ανοικτό δρόμο …της δίνει να …καταλάβει, λες και είναι 20αρης.

Ο τύπος της μηχανής που καβαλάει κάποιος δεν έχει να κάνει με την ηλικία, τις περισσότερες φορές. Έχει να κάνει με την ψυχολογία και την άποψη του ωραίου.

Για πολλούς ωραία είναι μια streetμηχανή χαμηλωμένη και με φτιαγμένο κινητήρα. Για άλλους ωραία είναι μια classicμηχανή με τα νίκελ της και όλα τα αξεσουάρ που σε πάνε σε άλλες εποχές μερικές δεκαετίες πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι μηχανές είναι καλοφτιαγμένες και ντιζαινάτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είτε είναι πιστιάρα, είτε απλή δρόμου, είτε classic.

Επομένως η ηλικία μάλλον παίζει τον μικρότερο ρόλο στην επιλογή μιας classicμηχανής. Περισσότερο ίσως συντελεί η αλλαγή «παραστάσεων» και «αισθήσεων» ή ακόμα κάποιο κουτσούβελο που προστέθηκε στην οικογένεια και ο νέος πατέρας αναζητά πιο …μαλακό γκάζι!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...