Αν είσαι …μάστορας μάθε μέχρι που φτάνουν τα όρια σου!

Αν είσαι …μάστορας μάθε μέχρι που φτάνουν τα όρια σου!

Τα χέρια σου «πιάνουν» όπως λέμε στη καθομιλουμένη, είσαι λίγο πολύ αυτόνομος. Έχεις βάψει το σπίτι σου αρκετές φορές, τα κάγκελα, έχεις αλλάξει βρύσες και ότι άλλο χαλάει. Έχεις και χρόνο, υπάρχει και το You Tube με τα βιντεάκια συμβουλών και πλέον αποφασίζεις να επεκτείνεις τις δραστηριότητες σου, στην αγαπημένη σου μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 7 πράματα που μπορεί να «βλέπεις» στον σάκο!

Σκέφτηκες λοιπόν γιατί να πληρώνεις τον μηχανικό για μια αλλαγή λαδιών ή να σου περάσει τα καινούργια τακάκια, αφού μπορείς να το κάνεις μόνος σου, βλέποντας ένα βίντεο και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες!

Μέχρι εδώ όλα καλά. Αν μπορείς να το κάνεις, να το κάνεις…

Δυστυχώς όμως η πρακτική λέει άλλα. Υπάρχουν ούτε μια, ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων που «έπιαναν» τα χέρια τους και βρέθηκαν να τρέχουν με τη μηχανή στο συνεργείο, φορτωμένη στην οδική βοήθεια, για να ξεμπλέξει ο μάστορας τις μαστοριλικές τους ανησυχίες.

Φυσικά το κόστος είναι μεγαλύτερο, αν υπολογίσεις και τον χαμένο χρόνο, έξω από τα ανταλλακτικά. Αλλά δεν είναι μόνο το κόστος. Περισσότερο είναι το θέμα της ασφάλειας. Μία απλή αλλαγή στα τακάκια των φρένων μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν γίνει σωστά η τοποθέτηση.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο μηχανικός είναι πτυχιούχος, έχει σπουδάσει δηλαδή και αυτό κάνει ολημερίς, αντίθετα με εμάς που κάνουμε κάποια άλλη δουλειά και από χόμπι ή από έλλειψη χρημάτων αποφασίσουμε να κάνουμε τους μάστορες στη μηχανή μας.

Τον μάστορα λοιπόν τον κάνουν τα σωστά εργαλεία και ένα σπιτικό συνεργείο είναι λίγο δύσκολο να τα έχει όλα. Για παράδειγμα δεν έχεις ράμπα και πρέπει να δουλεύεις με τον γρύλο και τάκους και με παντέντες για να φτάσεις στο σημείο που θέλεις.

Το θέμα είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό των εργασιών που απαιτούνται σε μέση μηχανή  γίνονται σχετικά εύκολα στο σπίτι. Με κόστος τον χρόνο που αφιερώνεις και μόνα έξοδα τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα, άντε και κανένα καινούργιο εργαλείο, πολλές εργασίες γίνονται με μηδενικά εργατικά. Και μιλάμε για εργασίες που τα εργατικά μπορούν να μαζευτούν σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Oμως, ξανά, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Δεν γίνονται αυτές οι δουλειές απλά βλέποντας ένα βίντεο στο YouΤube. Θέλουν εμπειρία και γνώση, αλλά, το σημαντικότερο, θέλουν γνώση των κινδύνων που υπάρχουν. Δεν θες να πας να κατεβάσεις ένα αμορτισέρ χωρίς να έχεις «μαζέψει» το ελατήριο, για παράδειγμα.

Εσύ λοιπόν μέχρι φτάνεις; Τι δουλειές μπορείς να κάνεις στη μηχανή σου για να μειώσεις  τα έξοδα συντήρησης; Μέχρι που ξέρεις και που πειραματίζεσαι; Και με το θέμα της ασφάλειας τι κάνεις;  

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...