Ξημερώματα πιο κρίσιμος αγώνας με τον Rossi να θέλει να κάνει την έκπληξη

Ξημερώματα πιο κρίσιμος αγώνας με τον Rossi να θέλει να κάνει την έκπληξη

Όσοι θέλουν αν δούνε τον πρώτο από τους τέσσερις κρίσιμους αγώνες για το Moto GP θα πρέπει να ξυπνήσουν πολύ νωρίς την Κυριακή, αφού στις 7.30 δίνεται η εκκίνηση του αγώνα της Ιαπωνίας! Ξύπνημα που πραγματικά αξίζει αφού μόνο 28 βαθμοί χωρίζουν τους τρεις πρώτους στη βαθμολογία με τον Rossi από την πέμπτη θέση να απέχει 56 βαθμούς από τη κορυφή. Επομένως όλα είναι ανοικτά στον αγώνα της χώρας του ανατέλοντος ήλιου!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 9 λόγοι που μπορείς να παίζεις άνετα με τον …«μικρούλη» σου!

Όπως είναι φυσικό όλοι θέλουν τη νίκη σε μια πίστα που όπως λένε οι προβλέψεις θα είναι βρεγμένη. Και οι τρεις αναβάτες, ο πρωτοπόρος Marc Marquez, ο Andrea Dovizioso και φυσικά ο Maverick Vinales , ζητούν απεγνωσμένα τη νίκη, ωστόσο ο Valentino Rossi θέλει να κάνει την έκπληξη και να ροκανίζει τη διαφορά με τη κορυφή.

Ο ίδιος νοιώθει δυνατός και είναι αισιόδοξος: «Είναι ωραίο να έρχεσαι στην Ιαπωνία. Το κοινό είναι ενθουσιώδες και η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή. Συναντηθήκαμε με τους εμπορικούς αντιπροσώπους της Yamaha, αλλά τώρα είναι ώρα να συγκεντρωθούμε στο τριήμερο του αγώνα. Νοιώθω έτοιμος και θα τα δώσω όλα».

Στατιστικά οι ελπίδες του Rossi για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ελάχιστες, καθώς πρέπει να συμβούν πολλές παράμετροι, ωστόσο πρωτάθλημα είναι και όπως κάθε πρωτάθλημα δεν τελειώνει πριν πέσει η καρό σημαία του τελευταίου αγώνα.

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Marc Marquez δείχνει συγκρατημένα αισιόδοξος: «Όλη τη χρονιά φέτος φτάνουμε εδώ και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος την Κυριακή. Ποτέ δεν ξέρεις κι έτσι πρέπει να δουλέψεις για να βρεις τη σωστή βάση και την Κυριακή θα δεις που μπορείς να είσαι. Μπορεί το Πρωτάθλημα να είναι απρόβλεπτο, ωστόσο - με βάσει τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του - δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς ότι ο Marc μπορεί να είναι στο βάθρο την Κυριακή. Νοιώθω καλά με τη μοτοσυκλέτα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα τελευταία αποτελέσματα ήταν καλά, αλλά κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία και να κάνουμε την ίδια δουλειά. Αυτοί οι τρεις συνεχόμενοι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί και θα βάλουμε τα δυνατά μας».

Από τη άλλη ο Andrea Dovizioso δήλωσε ότι «κρύβει άσους»: «Είναι δύσκολο να τα βάζεις με αυτούς, αλλά αφού είμαι εδώ σημαίνει ότι έχω κάποιους άσους στο μανίκι μου. Ευτυχώς έχω εμπειρία, αν και δυστυχώς αυτό συμβαίνει επειδή είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία! Αυτή όμως με βοήθησε να είμαι γρήγορος σε διαφορετικές συνθήκες. Είμαι ήρεμος. Ξέρω καλά τι έχουμε κάνει φέτος. Τα έχουμε κάνει όλα σχεδόν τέλεια. Είμαστε στο τέλος και παλεύουμε με αυτούς τους δυο εξαιρετικούς αναβάτες για τον Τίτλο. Αυτό σημαίνει ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά. Όλοι θα επιτεθούν, αλλά ακόμα έχουμε αρκετούς βαθμούς διαθέσιμους και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Θα είναι σημαντικοί αυτοί οι τρεις αγώνες στη σειρά. Το Πρωτάθλημα είναι σφιχτό και οι τρεις μας έχουμε πολλές ελπίδες για τον Τίτλο και επομένως είναι εύκολο όλα ν’ αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα».

Ο Maverick Vinales δείχνει αισιόδοξος αλλά χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του: «Προτιμώ τρεις αγώνες στη σειρά. Πάντα ήμουν δυνατός σ’ αυτό το διάστημα. Έχω πιο πολλά θετικά αποτελέσματα σε Μαλαισία και Αυστραλία, αλλά η μοτοσυκλέτα μας δουλεύει καλά σ’ αυτούς τους αγώνες. Προσπαθούμε, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και νομίζω ότι είμαστε δυνατοί. Φυσικά έχουμε δουλειά να κάνουμε για τον αγώνα, αλλά μ’ αρέσει εδώ η πίστα. Πέρυσι ένοιωθα καλά, ειδικά στον αγώνα κι ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Θα πιέσω στο 100%».

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων:

Σάββατο 14/10/17

02:55 ΜΟΤΟ3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

03:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

04:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

06:30 MOTO3 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 

07:25 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 4

08:05 MOTOGP ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

09:00 MOTO2 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

 

Κυριακή 15/10/17

 

02:35 ΜΟΤΟ3 ΖΕΣΤΑΜΑ

03:05 ΜΟΤΟ2 ΖΕΣΤΑΜΑ

03:35 MOTOGP ΖΕΣΤΑΜΑ

04:45 ΜΟΤΟ3 ΑΓΩΝΑΣ

06:05 ΜΟΤΟ2 ΑΓΩΝΑΣ

07:30 MOTOGP ΑΓΩΝΑΣ

 

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...