Σκέψου ότι αν δεν αφήσεις το laptop… θα την χάσεις!

Σκέψου ότι αν δεν αφήσεις το laptop… θα την χάσεις!

Έχεις πολύ δουλειά που την κουβαλάς και στο σπίτι… Πρέπει να είσαι online με τους συνεργάτες σου, ακόμα και τις νυκτερινές ώρες που θα έπρεπε κανονικά να χαλαρώσεις και να δεις το έτερον σου ήμισυ! Αλήθεια μήπως η πίεση της δουλειάς είναι προφάσεις;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 8 εφιάλτες που πρέπει να σκεφτείς πριν ξεντυθείς και ορμήσεις στο …σεξ!

Ξεκόλλα και κάνε την αυτοκριτική σου. Γύρνα τη ματιά σου στο χώρο και δες την, τι κάνει, αν σε περιμένει ή βαριέται. Κοίτα την και αναρωτήσου πόσο πολύ την ποθείς.Μήπως η δουλειά αποτελεί μια πρόφαση για σένα; Μήπως βαρέθηκες και προτιμάς να μιλάς με τους συνεργάτες σου παρά να «γευτείς» τη γυναίκα σου.

                                                                                                                                                              

Μια τέτοια κατάσταση αναδεικνύει τα προβλήματα στη σχέση που αποτελούν έναν από τους κύριους λόγους που τα ζευγάρια αισθάνονται πολύ κουρασμένα για να κάνουν σεξ είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σχέση τους, το οποίο αποφεύγουν να συζητήσουν. Η οργή και η δυσαρέσκεια είναι συναισθήματα που συμβάλουν στο κακό ή στο καθόλου σεξ. Αν δυσκολεύεστε να συζητήσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί, επισκεφτείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε την προσωπική αλλά και τη σεξουαλική σας ζωή.

 

Το φορτωμένο πρόγραμμα της ημέρας είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Αναρωτήσου γιατί συχνά γεμίζεις την μέρα σου με υπερβολικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις στις οποίες δυσκολεύεσαι πολύ να ανταπεξέλθεις με αποτέλεσμα άγχος και νεύρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο θύμα είναι το ποιοτικό σεξ.  Αναρωτηθείτε αν στ’ αλήθεια το πρόγραμμά σας χρειάζεται να είναι τόσο βεβαρυμμένο όσο υποστηρίζετε και δώστε λίγο χρόνο σε όλα εκείνα τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά, που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

 

Μήπως σκέφτεσαι ότι δεν αποδώσεις στο κρεβάτι; Θυμάσαι την τελευταία φορά που σου την είπε, ευγενικά μεν αλλά στην είπε και φοβάσαι; Πολλές φορές η ανάγκη μας να είμαστε καλοί μας οδηγεί στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: να αποφεύγουμε να κάνουμε σεξ από το φόβο της επίδοσης. Μην αφήνετε το άγχος να σας κυριεύει στερώντας σας την απόλαυση. Αφήστε την πίεση πίεση και απλώς αγκαλιάστε τον σύντροφό σας. Συνήθως μετά έρχεται και το σεξ, αν πάλι δεν έρθει, οι στιγμές τρυφερότητας και αγάπης είναι εξίσου σημαντικές για την ευτυχία του ζευγαριού.

 

Άλλες φορές η απροθυμία μας να κάνουμε σεξ οφείλεται στην γενικότερη δυσαρέσκειά μας απέναντι στην ζωή μας και στην δυσφορία που προκαλεί η επανάληψη της καθημερινότητας. Αντιμετωπίστε την βαρεμάρα ξεκινώντας μια δραστηριότητα που θα σας παθιάσει και θα σας δώσει νέα όρεξη για ζωή, άρα και για σεξ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η υπερβολική άσκηση, είναι ακόμα μια αιτία. Θες να έχεις το τέλειο κορμί, αλλά χάνεις στα άλλα σημεία! Η άσκηση μας βοηθά να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή. Η υπερβολική άσκηση ωστόσο έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εκτός κι αν κάνετε πρωταθλητισμό, αποφύγετε τις υπερβολές και κρατήστε λίγη ενέργεια για να την ξοδέψετε μαζί με την σύντροφό σας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...