Αυτές είναι οι 5 αιτίες που χαλάνε μια φιλία

Αυτές είναι οι 5 αιτίες που χαλάνε μια φιλία

Η φιλία είναι πολύτιμη. Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι δεν ξεπερνάνε τα δάχτυλα του ενός χεριού. Αλλά οι φιλίες, προφέρουν επικοινωνία, αναγκαία για τον άνθρωπο, χαλάρωση, στη παρέα, στα σπορ, στις εκδρομές και παντός είδους εξορμήσεις, αλλά είναι εύθραυστες και χαλάνε εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν η κυρία «χώνεται» στη μαγειρική σου!

Δες τι γίνεται

1. Για μια γυναίκα
Πολλές φιλίες έχουν χαλάσει για μια γυναίκα. Το κακό είναι ότι τις περισσότερες φορές οι γκόμενα δεν άξιζε και έτσι απλά χάλασε η φιλία των ανδρών. Βέβαια όταν βρεις τη γυναίκα τη ζωής σου διαφέρει, είναι κάτι που το χαίρονται οι περισσότεροι πραγματικοί φίλοι. Αλλά ανάμεσα στους εργένηδες, το να χαλάσει μια φιλία για μια γυναίκα, είναι μάλλον χαζό!

2. Επειδή είναι «ζήτουλας»
Άλλες φιλίες χαλάνε γιατί μπορεί να ταιριάζεις με κάποιον άνθρωπο, όμως αυτός αποδεικνύεται «ζήτουλας». Είναι ανθρώπινο να δανείζεις! Και όταν πρόκειται για φίλο, πρέπει να είσαι πάντα εκεί και να δώσεις όσα περισσότερα αντέχεις! Αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις. Σχεδόν σε όλες τις παρέες υπήρχε ένας τύπος που συνέχεια ζητούσε χρήματα. Τι κι αν του κερνούσες τα ποτάκια, τι κι αν «καθάριζες» για πάρτη του όταν πηγαίνατε σε κάποιο εστιατόριο. Πάντα θα σου ζητούσε δανεικά, τα οποία και δεν επέστρεφε ποτέ, ούτε καν για τους τύπους! Οπότε, αν για εκείνον είσαι απλά ένα κινητό ΑΤΜ, τι αξία έχει να είναι φίλος σου;

3. Επειδή είναι τζαμπατζής
Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι τζαμπατζήδες! Είναι ο τύπος του φίλου που ούτε μια φορά δεν προσφέρθηκε να βάλει βενζίνη και ας μην πηγαίνατε πουθενά με το δικό του αυτοκίνητο. Αυτός που δεν έχει κεράσει ούτε μια γύρα σφηνάκια στην παρέα. «Αυτός, ο άνθρωπος αυτός», που τραγουδούσε η μεγάλη Ρίτα, δεν αξίζει τη φιλία σου. Φυσικά, ο τζαμπατζής δεν «μετριέται» μόνο στα λεφτά, θα ήταν άδικο αυτό. Ο τσιγγούνης άνθρωπος, είναι τσιγγούνης και στα συναισθήματα! Προσπαθεί πάντα να καρπωθεί πράγματα αρκεί να μην «ξοδευτεί».

4. Επειδή είναι κομπλεξικός
Ο… κομπλεξικός είναι μια άλλη ειδική κατηγορία. Πολλές φορές στις παρέες κάνουμε καζούρα ο ένας στον άλλον. Υπάρχει, όμως, και εκείνος ο τύπος που δεν κάνει καζούρα, αλλά το παρατραβάει! Ενώ όλοι οι άλλοι κάνουν πλάκα, εκείνος το «τραβάει από τα μαλλιά» για να πει τη το χαζό του και να προσβάλλει! Και φυσικά, μη έχοντας μέτρο, μπορεί να κάνει κάποιο από τα… «αστεία» του ακόμη και όταν τα πράγματα είναι σοβαρά!

Και ο ζηλιάρης ανήκει στην ίδια κατηγορία. Όταν ένας φίλος νιώθει πως αφιερώνεις παραπάνω χρόνο στην κοπελιά σου και φοβάται πως θα σε χάσει! Αν μάλιστα, θεωρεί πως δεν σου αξίζει, μπορεί να κάνει και διάφορα καραγκιοζιλίκια που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Μπορεί να ονειρεύεται ακόμη την εργένικη ζωή που περάσατε μαζί, αλλά θα πρέπει να σεβαστεί την επιλογή σου. Αν δεν τη σεβαστεί, η απομάκρυνση είναι το καλύτερο γιατρικό!

5. Ο σαλιάρης που την πέφτει στη κάθε σου νέα γκόμενα!
Βέβαια υπάρχουν και οι γλοιώδεις που την πέφτουν πάντα σε γκόμενες που την πέφτεις και εσύ, προσπαθούν να κολλήσουν όταν ψάχνεις δουλειά και ακολουθούν μετά ή όλως τυχαίος την ίδια στιγμή που δίνεις τη συνέντευξη. Είναι εκείνος που, ό,τι είχες πει εμπιστευτικά σε φίλους, πήγαινε και το «ξερνούσε» με ευκολία αριστερά και δεξιά, για να γίνει αρεστός Υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες για να χαλάσει μια φιλία. Αυτές που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ είναι από τις πιο σημαντικές. Αλλά γενικά με τις φιλίες θέλει προσοχή!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...