5 αιτίες που μπορούν να …αλλάξουν χρώμα στον «μικρούλη» σου

5 αιτίες που μπορούν να …αλλάξουν χρώμα στον «μικρούλη» σου

Ως επί το πλείστον θα πιστεύεις ότι το "πέος" και η "αλλαγή χρώματος" είναι δύο όροι που δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκονται στην ίδια πρόταση. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, είναι φυσιολογικό το πέος να αλλάζει χρώμα, εξηγεί ο Dr. S. AdamRamin, ιατρικός διευθυντής ειδικών καρκίνου ουρολογίας στο Λος Άντζελες. Η άκρη του πέους σου μπορεί να μετατραπεί σε βαθύ κόκκινο ή πορφυρό χρώμα πριν ή κατά τη διάρκεια του σεξ ή όταν αυνανίζεσαι, το οποίο προκαλείται από την αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή που σε βοηθά να έχεις και να διατηρήσεις μια στύση.

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 συμπτώματα για την πρόληψη του καρκίνου στους άντρες

Σε περίπτωση, βέβαια, που δεν έχεις στύση, μια αλλαγή χρώματος εκεί κάτω θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σοβαρό λόγο ανησυχίας. Εδώ είναι 5 απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους το πέος σου θα μπορούσε να πάρει μια ανησυχητική σκιά του πορφυρού και τι πρέπει να κάνεις γι 'αυτό.

1. Μώλωπες 

Οι μώλωπες συμβαίνουν όταν ένας τραυματισμός προκαλεί διαρροές σε μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σου. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να γίνει μοβ, μπλε, πράσινο ή ακόμα και μαύρο.

Το να πιάσεις το πέος σου στο φερμουάρ σου, να χτυπήσεις ή να προσκρούσεις σε κάτι ή απλά να έχεις σκληρό σεξ είναι όλα τα συνήθη αίτια, λέει ο Δρ JaminBrahmbhatt, ουρολόγος χειρουργός και συν-διευθυντής της κλινικής PUR. Μπορεί να είσαι πιο ευαίσθητος εάν παίρνεις φάρμακα που αμβλύνουν το αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα μελανιά.

Τα καλά νέα; Οι ήπιοι μώλωπες συνήθως δεν κάνουν κακό και θα αρχίσουν να εξασθενούν μόνοι τους μέσα σε λίγες μέρες, λέει ο Brahmbhatt. Εάν αυτό δεν συμβεί ή εάν αντιμετωπίσεις έντονο πόνο, πήγαινε στον γιατρό.

2. Όταν σπάσεις το πέος σου

Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί. Ακόμα κι αν το πέος δεν έχει πραγματικά οστά, έχει συνδέσμους και ιστό που μπορεί να τεντωθούν περισσότερο ή ακόμα και να λυγίσουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονους μώλωπες, οίδημα και βαθύ μωβ χρώμα, λέει ο Δρ. Brahmbhatt.

Είναι πολύ πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια άγριου σεξ (ειδικά όταν η γυναίκα είναι από πάνω ή σε doggystyle), δεδομένου ότι η στύση κάνει το πέος σου λιγότερο ευέλικτο και πιο επιρρεπές σε κάμψη με τρόπο που δεν θα πρέπει. Ωστόσο, τα κατάγματα του πέους μπορούν επίσης να προκύψουν από έντονο τραύμα, όπως να τραυματιστεί σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Αν το πέος σου είναι σπασμένο, πιθανότατα θα ακούσετε έναν ήχο ακολουθούμενο από αιχμηρό, ξαφνικό πόνο, πρήξιμο και βαθύ αποχρωματισμό. "Στις χειρότερες περιπτώσεις, το πέος μπορεί να μοιάζει με μελιτζάνα", λέει ο Δρ. Brahmbhatt.

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πας κατευθείαν στα επείγοντα. Τα κατάγματα του πέους συνήθως απαιτούν χειρουργική επέμβαση και η αναμονή για πολύ καιρό μπορεί να επηρεάσει στις μελλοντικές στύσεις.

3. Αλλεργική αντίδραση

"Πολλοί τύποι φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις", λέει ο Δρ Ramin. Οι πιο πιθανοί ένοχοι είναι συνήθως τα αντιβιοτικά, τα αναλγητικά (όπως ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη) και επιληπτικά ή αντιψυχωτικά φάρμακα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ένα πορφυρό εξάνθημα στο δέρμα σου - συμπεριλαμβανομένου του πέους.

Εάν το εξάνθημα συνοδεύεται από απολέπιση του δέρματος ή πόνο, θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Stevens-Johnson. Ενώ το σύνδρομο Stevens-Johnson είναι σπάνιο, επηρεάζει τους άνδρες δύο φορές περισσότερο σε σχέση με τις γυναίκες και η αυτοάνοση διαταραχή μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο, λέει ο Δρ Ramin.

Εάν παρατηρήσεις εξάνθημα μετά τη λήψη φαρμάκων πήγαινε σε δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει το εξάνθημα και να καθορίσει αν προκαλείται από μια αλλεργική αντίδραση.

4. Πουρπούρα (ή πορφύρα)

Η πορφύρα χαρακτηρίζεται από μικρά, κόκκινα εξανθήματα στο δέρμα, συχνά στο πέος, τους γλουτούς, τα κάτω πόδια ή τους αγκώνες. Τα εξανθήματα σχηματίζονται όταν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σου αρχίσουν να διαρρέουν. Τα εξογκώματα συνήθως δεν είναι επώδυνα, αλλά μπορούν να συνοδεύονται από κοιλιακό άλγος, πόνο στις αρθρώσεις ή πρήξιμο και πόνο στο όσχεο.

Η πορφύρα στο πέος είναι συνήθως αποτέλεσμα αυτοάνοσης αντίδρασης που προκαλεί φλεγμονή. "Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα δικά του αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας φλεγμονή των αγγείων [στο πέος]", λέει ο Δρ Ramin. Αυτή η φλεγμονή προκαλεί το μοβ χρώμα.

Ευτυχώς, η πορφύρα είναι πολύ λιγότερο τρομακτική από ό, τι φαίνεται. Εάν δεις οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, κάλεσε το γιατρό σου, ο οποίος πιθανότατα να σου συστήσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να βοηθήσει στην ύφεση των εξανθημάτων και την ανακούφιση από τους πόνους, λέει ο Δρ. Ramin.

5. Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα

Εάν εντοπίσεις μια πορφυρή πληγή στο πέος σου, είναι πιθανό ο ένοχος να είναι έρπης ή σύφιλη. Οι πληγές του έρπητα είναι πιο συχνές και συνήθως ξεκινούν ως κυψέλη, η οποία αναπτύσσεται σε μια επώδυνη κόκκινη ή πορφυρή πληγή που εκπέμπει καθαρό ή κιτρινωπό υγρό. Η σύφιλη μπορεί να προκαλέσει κόκκινα ή μοβ σημάδια που είναι σφικτά, στρογγυλά και ανώδυνα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να δεις αμέσως έναν γιατρό. Όταν την προλάβεις νωρίς, η σύφιλη μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά. Ενώ δεν μπορείς να απαλλαγείς από τον ιό του έρπητα, η σωστή θεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς τις εστίες και τα αντιιικά φάρμακα μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να βοηθήσουν να επουλωθούν οι πληγές.

Απόφυγε τη σεξουαλική επαφή, εάν κάνεις θεραπεία για σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση. Και να θυμάσαι η προστασία είναι το παν στην υγεία σου και πρέπει να προέχει της ευχαρίστησης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...