Άσχημη οσμή από τον… «μικρούλη» σου; Μάθε 4 tipsγια να …γλιτώσεις!

Άσχημη οσμή από τον… «μικρούλη» σου; Μάθε 4 tipsγια να …γλιτώσεις!

Η βουβωνική σου περιοχή είναι το ιδανικό… φυτώριο για δυσάρεστες μυρωδιές: Είναι ζεστό, υγρό και μπαίνει κάτω από τα στρώματα των παγιδευμένων ρούχων.
«Ο ιδρώτας και η υγρασία αναμιγνύονται με τα φυσικά βακτηρίδια στο δέρμα σας και προκαλούν την οσμή στο σώμα», εξηγεί ο KelleyPagliaiRedbord, δερματολόγος στο Πανεπιστήμιο GeorgeWashington.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσο και αν της αρέσει το …σχήμα του «μικρούλη» σου!

Συγκεκριμένα, η βουβωνική χώρα περιέχει έναν αριθμό αποκριτικών αδένων που απελευθερώνουν εκκρίσεις οι οποίες, όταν αναμιγνύονται με τον ιδρώτα, μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιες δυσάρεστες οσμές.
Ακόμα κι αν δεν έχεις αντιληφθεί αυτές τις μυρωδιές ή η σύντροφός σου δεν σου έχει αναφέρει κάτι, είναι πιθανόν να υπάρχουν κάποιες οσμές που εμφανίζονται κάτω από το εσώρουχό σου. Πώς όμως θα βγεις από αυτή τη δύσκολη θέση και πώς θα αποτρέψεις αυτές τις οσμές. Ορίστε οι τρόποι:

1. Κάνε ένα… νέο κούρεμα
Η τρίχα στην περιοχή παγιδεύει την υγρασία και τις οσμές, ενώ επίσης δυσκολεύει το δέρμα να παραμείνει δροσερό και στεγνό, λέει ο Redbord.
Δεν χρειάζεται να ξυριστείς εντελώς. Μπορείς αντιθέτως να ψαλιδίσεις ή να τριμάρεις τις τρίχες στην περιοχή προκειμένου να κρατήσεις μακριά τις δυσάρεστες μυρωδιές, επιτρέποντας στο δέρμα σου να πάρει περισσότερο αέρα.

2. Γερό πλύσιμο
«Έχετε ήδη χάσει τον πόλεμο αν αποτύχετε να καθαρίσετε τις κακές μυρωδιές που συσσωρεύονται στις πολλές πτυχώσεις και σχισμές που περιλαμβάνουν την βουβωνική σας περιοχή», λέει ο TobiasKöhler, ουρολόγος στο Πανεπιστήμιο του SouthernIllinois.
Όπως αναφέρει ο γιατρός, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι το πιο σημαντικό μέρος του πλυσίματος. «Μην πλένετε απλά με ένα σαπούνι την περιοχή», προειδοποιεί. «Χρησιμοποιήστε κάποια πίεση και μπείτε σε όλες αυτές τις σχισμές».
Ένα αντιβακτηριακό σαπούνι θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει αν όλα τα άλλα αποτύχουν, λέει ο Redbord. Και αν δεν έχεις κάνει περιτομή, φρόντισε να καθαρίσεις το σημείο κάτω από την ακροποσθία σου, καταλήγει.

3. Στέγνωσε καλά
«Μειώστε την υγρασία και θα μειώσετε την οσμή του σώματος», υπογραμμίζει ο Redbord. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να στεγνώσεις καλά την περιοχή πριν από το ντύσιμο - ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ζεσταίνεσαι διαρκώς.
Πέρα από την πετσέτα, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα πιστολάκι, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται.
Οι υγρές πετσέτες συσσωρεύουν επίσης βακτήρια και συμβάλλουν έτσι στο πρόβλημά σου, προσθέτει ο Redbord. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς καθαρές και στεγνές πετσέτες κάθε φορά που βγαίνεις από το ντους.

4. Η τελευταία πινελιά
Το βαμβάκι αφήνει το σώμα σου να αναπνέει και έτσι τα αθλητικά βαμβακερά εσώρουχα και τα ρούχα μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την περιοχή σου απαλλαγμένη από δυσάρεστες οσμές, λέει ο Redbord.
Στη μέση του καλοκαιριού, όταν οι θερμοκρασίες και η υγρασία ανεβαίνουν στα ύψη, ένα σπρέι αποσμητικού στο κάτω μέρος του οσχέου σου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απαλλαγή του προβλήματος, καταλήγει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...