fbpx

Αυτό το ρόφημα «φροντίζει» να έχεις πάντα …στύση!

Αυτό το ρόφημα «φροντίζει» να έχεις πάντα …στύση!

Πολλές είναι οι μελέτες που αφορούν τη στυτική δυσλειτουργία των αντρών και διάφοροι οι τρόποι καταπολέμησής της.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά τις ενδιαφέρει το μήκος ή το πάχος του …»μικρούλη» σου – Δες την απάντηση!

 

Αρκετοί μελετητές έχουν εξάγει κατά καιρούς συμπεράσματα για το τι θα πρέπει να κάνει ένας άνδρας προκειμένου να προλάβει αυτή την πάθηση. Σύμφωνα, βέβαια, με μια νέα μελέτη από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον, η καφεΐνη θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας (ED).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άντρες ηλικίας άνω των 20 ετών που κατανάλωναν από 2 έως 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν θέματα ED από ό, τι οι άνδρες που απέφευγαν το διεγερτικό.

Η σύνδεση ήταν ισχυρότερη στους υπέρβαρους, λέει ο συγγραφέας της μελέτης David Lopez, ωστόσο ο ίδιος σχεδιάζει να εμβαθύνει περισσότερο στο πώς η σχέση καφεΐνης / ED μπορεί να επηρεάσει διαφορετικές ομάδες βάρους.

Η καφεΐνη έχει ιδιότητες παρόμοιες με τα φάρμακα για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας όπως το Viagra, λέει η συνάδελφος της μελέτης Run Wang. Το διεγερτικό προκαλεί μια σειρά επιδράσεων που κάνουν τις αρτηρίες στο πέος σου να χαλαρώσουν και η ροή του αίματος να αυξηθεί – τα δύο κλειδιά δηλαδή σε μια ισχυρή στύση.