fbpx

Αυτό είναι το πιο «εκρηκτικό» αλλά και γρήγορο πρωινό!

Αυτό είναι το πιο «εκρηκτικό» αλλά και γρήγορο πρωινό!

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, πολλοί από τους personal trainer των διασήμων συμφωνούν σε ένα πράγμα: Είναι καλύτερο να καταναλώνεις υδατάνθρακες το πρωί. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός σου έχει περισσότερο χρόνο να τους κάψει και να τους χρησιμοποιήσει ως «καύσιμο» αντί ως λίπος που θα αποθηκευτεί στο σώμα.

Οι νιφάδες βρώμης είναι ένα γρήγορο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό που θα σε γεμίσει με ενέργεια όλη μέρα. Μην βιαστείς να το κρίνεις ως βαρετό, αφού μπορείς να προσθέσεις διάφορα toppings όπως μπανάνα, φυστικοβούτυρο, μαύρη σοκολάτα και καστανή ζάχαρη. Και όλο αυτό ζυγίζει μόνο 13 γραμμάρια ζάχαρης.

Υλικά: 4 φλιτζάνια νερό, 2 φλιτζάνια νιφάδες βιολογικής βρώμης, 2 ώριμες μπανάνες, 3 κ.σ. φυσικό φυστικοβούτυρο, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα

Σε ένα μέτριο τηγάνι βάλε νερό, πρόσθεσε τη βρώμη και άφησε το να βράσει για 3 έως 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι ή μία κουτάλα τοποθέτησε το αλεύρι βρώμης σε 4 μικρά μπολ.

Κόψε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες, και τοποθέτησέ τες πάνω από τις νιφάδες βρώμης. Σε κάθε μπολάκι κάνε το ίδιο. Πρόσθεσε φυστικοβούτυρο, μαύρη σοκολάτα και καστανή ζάχαρη. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι και καλή απόλαυση!