fbpx

Αυτά τα 4 ροφήματα βοηθάνε να χάσεις βάρος όταν κοιμάσαι!

Αυτά τα 4 ροφήματα βοηθάνε να χάσεις βάρος όταν κοιμάσαι!

Ο λιγοστός ύπνος είναι συνδεδεμένος με την αύξηση του βάρους, το αίσθημα πείνας την επόμενη ημέρα, προβλήματα στο σάκχαρο του αίματος και στην ινσουλίνη, λέει η BridgetMurphy, γιατρός στο LangoneMedicalCenter της Νέας Υόρκης.

Για να πετύχεις μία καλή ποιότητα ύπνου θα πρέπει να προσέξεις τι πίνεις πριν πέσεις στο κρεβάτι. Ενώ πιθανότατα θα ξέρεις πως ο καφές και η ζάχαρη μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου, άλλα συστατικά μπορούν να σε βοηθήσουν να χτίσεις μύες, να βελτιώσεις το σάκχαρο του αίματος και να κάψεις λίπος.

Παρακάτω, σου δίνουμε τέσσερα ροφήματα για να πιεις πριν τον ύπνο σου, αν ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος.

1. Γάλα
Ένα ποτήρι γάλα (ζεστό ή όχι) μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο υγιεινά, χάρη σε μια υγιή δόση τρυπτοφάνης και ασβεστίου, λέει η Murphy. Η πρωτεΐνη καζεΐνης του γάλακτος είναι αργή στην πέψη και θα μπορούσε να σε βοηθήσει να χτίσεις μύες όλη τη νύχτα, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής και Επιστήμης στον Αθλητισμό και την Άσκηση. Το αποτέλεσμα: ταχύτερος μεταβολισμός και ευκολότερη απώλεια βάρους, λέει η Murphy.

2. Χυμό σταφύλι
Ένα μικρό ποτήρι από φρέσκο χυμό σταφυλιού πριν από το κρεβάτι μπορεί να σε βοηθήσει να καις λίπος καθώς ονειρεύεσαι, λέει η Murphy.Έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο CellReports υποδηλώνουν ότι η έκκριση ινσουλίνης τη νύχτα (που προκαλείται από την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως ο χυμός) ρυθμίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματος.

Και μια μελέτη 2015 της Διεθνούς Εφημερίδας για την Παχυσαρκία έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται στα σταφύλια, μετατρέπει το λευκό λίπος που αποθηκεύει θερμίδες σε καφέ λίπος που τις καταναλώνει.
Σε περίπτωση που το έχεις ακούσει, το κρασί είναι επίσης πλούσιο σε ρεσβερατρόλη. Δυστυχώς, το αλκοόλ δεν είναι το καλύτερο ποτό πριν από το κρεβάτι. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, οι άνθρωποι που έπιναν αλκοόλ πριν το κρεβάτι παρουσίαζαν νυχτερινά μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων παρόμοια με μικρά ηλεκτρικά σοκ όλη τη νύχτα.

3. Χαμομήλι
Μια ζεστή κούπα από το ρόφημα που σε χαλαρώνει και προκαλεί ύπνο αυξάνει τα επίπεδα γλυκίνης στο σώμα, έναν νευροδιαβιβαστή που χαλαρώνει τα νεύρα και δρα σαν ήπιο ηρεμιστικό. Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό του χαμομηλιού: Αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, έτσι ώστε το σύστημά σου να ανταποκρίνεται καλύτερα στο κρύο.
Επιπλέον, το χαμομήλι έχει συνδεθεί με βελτιωμένο έλεγχο γλυκόζης και απώλεια βάρους, λέει η Murphy.

4. Κεφίρ
Από το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, αυτό το πλούσιο σε προβιοτικά ρόφημα αυξάνει τα επίπεδα των υγιεινών βακτηρίων στο έντερο, προωθεί την σωστή πέψη και σε βοηθάει να απορροφήσεις αποτελεσματικότερα τις βιταμίνες και τα μέταλλα, λέει η Murphy.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BritishJournalofSportsMedicine έχει επίσης συνδέσει το κεφίρ με βελτιωμένο ύπνο και καλύτερη απόδοση άσκησης.