fbpx

Μάθε για το «techneck»και 4 tipsγια να γλιτώσεις το κακό!

Μάθε για το «techneck»και 4 tipsγια να γλιτώσεις το κακό!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει φέρει πολλά θετικά αποτελέσματα στη ζωή του ανθρώπου, ωστόσο δεν λείπουν και τα αρνητικά. Πλέον ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά και είναι συνυφασμένος με το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων ανθρώπων είναι το «techneck».

Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ υποφέρουν από “τεχνολογικό λαιμό”, έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον πόνο στον αυχένα που αποδίδεται άμεσα στη χρήση της τεχνολογίας, σύμφωνα με τη NewYorkPost. Το techneck μπορεί να μετατραπεί σε σοβαρά προβλήματα όπως εξουθενωτικό χρόνιο πόνο ή ακόμα και μόνιμη αλλαγή στον σκελετό σου.

Από βιολογική άποψη, η μόνιμη στάση του αυχένα για πάνω από 20 λεπτά μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή έλλειψη επεκτασιμότητας και ευελιξίας. Σύμφωνα με την Post, αυτές οι παρατεταμένες περίοδοι ακινησίας πάνω από τις οθόνες μας προκαλούν αργά τους λαιμούς μας να “κολλήσουν” σε μια πιο μπροστινή θέση, επειδή αυτοί οι τεταμένοι ιστοί χάνουν την ευκαμψία τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο και δυσλειτουργία.

“Σκεφτείτε το έτσι,” εξηγεί η Post. “Αν τυλίγετε μια λαστιχένια ταινία γύρω από μια δέσμη μολυβιών και την αφήνετε εκεί για λίγα χρόνια, η λαστιχένια ταινία θα πάρει ένα συγκεκριμένο σχήμα, θα γίνει εύθραυστη και θα χάσει το τέντωμά της”.

Τα κακά νέα; Το “Techneck” μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες σοβαρές και μόνιμες επιπλοκές του αυχένα. Τα καλά νέα; Υπάρχει κάτι που οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να κάνουν για να ανακουφιστούν, ακόμη και να αντιστρέψουν τα συμπτώματα εκείνη τη στιγμή.

“Αν δεν υπάρξει κάποια δομική αλλαγή στον σκελετό, την οποία βλέπετε κυρίως στον ηλικιωμένο πληθυσμό, ο ασθενής μπορεί να διακόψει τη συγκεκριμένη στάση του σώματος και να κινηθεί προς την άλλη κατεύθυνση”, αναφέρει η Post. Με άλλα λόγια, είναι δυνατό να εκπαιδεύσεις το λαιμό σου πίσω στην όμορφη, όρθια κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν καν υπάρξουν τα κινητά τηλέφωνα.

Εκτός από την προσπάθεια να ξεφύγεις από την οθόνη σου κάθε 20 με 30 λεπτά, δοκίμασε να προσθέσεις αυτές τις εύκολες ασκήσεις στη ρουτίνα σου. Η Post συνιστά να κάνεις 10 επαναλήψεις κάθε άσκησης, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

1. Φέρε τους ώμους σου προς τα εμπρός, κάμπτοντας και τον λαιμό σου μπροστά. Κάνε κυκλικές κινήσεις με τους ώμους. Στη συνέχεια φέρε πίσω τους ώμους σου τραβώντας και το πηγούνι προς τα πάνω. Θα αισθανθείς αμέσως μία ανακούφιση. Πόσο μάλλον αν το κάνεις κάθε μέρα.

2. Τράβα το πηγούνι σου προς τα μέσα στο λαιμό σου, σαν να προσπαθείς να κάνεις διπλό πηγούνι. Στη συνέχεια, σηκώστε αργά το πηγούνι σου προς τα πάνω, κατέβασέ το και επανάφερέ το στην αρχική του θέση.

3. Κάτσε ή στάσου με τα μάτια σου στραμμένα προς τα εμπρός και τους ώμους σου τραβηγμένους πίσω από τα αυτιά σου. Ανασήκωσε αργά τα χέρια σου προς τα πάνω και στη συνέχεια τράβηξέ τα προς τα πίσω.

4. Κάτσε η στάσου με τα μάτια σου στραμμένα προς τα εμπρός και τους ώμους σου τραβηγμένους πίσω από τα αυτιά σας. Χωρίς να αφήσετε τους ώμους σου να σηκωθούν, πίεσε τις ωμοπλάτες σου προς τα πίσω και στη συνέχεια χαλαρώστε.