fbpx

Έτσι θα γυμνάσεις τα δύσκολα σημεία του σώματος σου

Έτσι θα γυμνάσεις τα δύσκολα σημεία του σώματος σου

Μερικά σημεία του σώματος γυμνάζονται δύσκολα και χρειάζονται αρκετή παραπάνω επιμονή και υπομονή.

Μπορεί να βλέπεις τους άνω κοιλιακούς ή τα πόδια σου να σφίγγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα με γυμναστική αλλά υπάρχουν μερικά άλλα σημεία που θα σε παιδέψουν περισσότερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να …προκαλέσεις τους μυς σου και να στρώσεις σε ένα μήνα!

 

Αν θέλεις ένα γυμνασμένο σώμα στο σύνολο του τότε χρειάζεται να επιμείνεις περισσότερο σε ορισμένα μέρη που δε θα σου κάνουν τη χάρη εύκολα.

Δες ποια είναι τα δύσκολα σημεία και πως μπορείς να τα γυμνάσεις αποτελεσμάτικα:

 

Κάτω κοιλιακοί

Το να αποκτήσεις ένα καλοσχηματισμένο six pack είναι σίγουρα πολύ δύσκολο. Και αυτό που κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη είναι οι κάτω κοιλιακοί! Κι αυτό γιατί συνήθως το λίπος συσσωρεύεται στο σημείο αυτό. Αν λοιπόν θέλεις να γυμνάσεις τους κάτω κοιλιακούς σου θα πρέπει να επιμείνεις σε μερικές συγκεκριμένες ασκήσεις. Για παράδειγμα, τα ψαλίδια, τα mountain climbers και οι άρσεις ποδιών είναι μερικές μόνο ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις τους κάτω κοιλιακούς σου.

 

Τρικέφαλος

Οι τρικέφαλοι είναι για τους περισσότερους ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για να γυμνάσεις. Το να είναι κρεμασμένο το σημείο αυτό όμως σίγουρα κάνει τα χέρια σου να δείχνουν χαλαρά. Πρέπει λοιπόν να επιμείνεις σε ασκήσεις όπως είναι οι βυθίσεις τρικεφάλων, οι γαλλικές πιέσεις, οι κάμψεις “διαμάντι”, οι εκτάσεις τρικεφάλων με τροχαλία πίσω από το κεφάλι και άλλες. Όπως βλέπεις, υπάρχει ποικιλία ασκήσεων για τους τρικέφαλους ώστε να μη βαρεθείς τα ίδια και τα ίδια.

 

Ώμοι

Οι ώμοι είναι ένα ακόμα δύσκολο σημείο ακόμα και για τους φανατικούς της γυμναστικής. Εξάλλου, πρόκειται για μια μικρή μυϊκή ομάδα που γρήγορα κουράζεται στους περισσότερους. Μερικές ασκήσεις που μπορείς να εντάξεις στο ασκησιολόγιο σου είναι οι πιέσεις ώμων με μπάρα ή αλτήρες, η όρθια κωπηλατική και οι πλάγιες εκτάσεις ώμων.

 

Πλάγιοι κοιλιακοί

Οι πλάγιοι κοιλιακοί είναι ένα σημείο που πολλοί αμελούν. Για να αποκτήσεις όμως six pack πρέπει να δώσεις βάση και στους πλάγιους κοιλιακούς. Δοκίμασε να κάνεις περισσότερες πλάγιες σανίδες,  ροκανίσματα χιαστί ή russian twists και θα δεις ότι με μεθοδικότητα και υπομονή οι πλάγιοι κοιλιακοί σου θα εμφανιστούν!

 

Γάμπες

Οι γάμπες είναι ένα σημείο του σώματος που βρίσκεται συνήθως σε ένα καλό επίπεδο εκγύμνασης μιας που περπατάμε καθημερινά. Ωστόσο, το να πας τις γάμπες σου ένα επίπεδο παραπέρα είναι δύσκολο. Πρέπει λοιπόν να επιμείνεις σε ασκήσεις όπως οι όρθιες ή οι καθιστές άρσεις με μπάρα ή αλτήρες ή ακόμα και το σχοινάκι.