fbpx

Αυτά που αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay δεν είναι gadgetς – Μάθε ποια είναι τα πρώτα!

Αυτά που αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay δεν είναι gadgetς – Μάθε ποια είναι τα πρώτα!

Ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης αναμένει για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια η eBay Inc, παγκόσμιος ηγέτης στο ecommerce.

Όπως τονίζεται, με 6,3 εκατομμύρια χρήστες στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει σημαντική αύξηση ήδη από το 2012 και καθώς η αγορά ωριμάζει αναμένεται η αύξηση να συνεχίσει τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μόνο έτσι μπορείς να ξεφύγεις από την διατροφική παγίδα του σούπερ μάρκετ

 

Γύρω στα 3,5 εκατομμύρια αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο με τη συνολική αξία να διαμορφώνεται στα 4,5 – 5 δισ. ευρώ, ενώ το 31% των Ελλήνων καταναλωτών το 2017 πραγματοποίησε μία από τις δύο αγορές του μέσω διαδικτύου.

Τι αγόραζουν όμως οι Έλληνες από το eBay;

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το διάστημα  από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως και την 1η Αυγούστου 2018, ήταν τα μουσικά CDs και παρόμοια είδη και σύμφωνα με τα στοιχεία από τη συγκεκριμένη κατηγορία αγοράζεται ένα αντικείμενο κάθε 15 περίπου λεπτά. Ακολουθούν τα γραμματόσημα, με αγορά ένα αντικειμένου από αυτή την κατηγορία κάθε 16 περίπου λεπτά.

Κατόπιν είναι τα ηλεκτρονικά Gadgets, και σε αυτή την κατηγορία ένα αντικείμενο αγοράζεται κάθε μισή ώρα περίπου. Έπονται είδη σπιτιού και κήπου και κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται ένα αντικείμενο από την υποκατηγορία αλυσσοπρίονα. Επίσης κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται ένα αντικείμενο από την υποκατηγορία χαλκομανίες και αυτοκόλλητα και κάθε ένα ώρα περίπου αγοράζεται ένα αντικείμενο από την υποκατηγορία συσκευασίες αποθήκευσης τροφίμων.

Στην πλατφόρμα του eBay, τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 570.000 νέες καταχωρήσεις, ενώ εμπιστεύθηκαν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για τις αγορές τους πάνω από 350.000 ενεργοί χρήστες και πάνω από 12.000 ενεργοί χρήστες για τις πωλήσεις τους.

ΠΗΓΗ: Reportplus.gr