fbpx

Αυτές είναι 14 συμβουλές που σίγουρα σου έλεγε οι γιαγιά σου και βγήκαν αληθινές!

Αυτές είναι 14 συμβουλές που σίγουρα σου έλεγε οι γιαγιά σου και βγήκαν αληθινές!

Σίγουρα θυμάσαι πάντα μερικές από τις συμβουλές που σου έδινε η γιαγιά σου όταν ήσουν μικρός… Οι γιαγιάδες ήταν σοφές και τις θυμόμαστε πάντα με αγάπη! Εκείνη πάντα σε έβλεπε μικρό και ας είχες γίνει μαντράχαλος 30 χρονών…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν είσαι γκρινιάρης, μάθε τι πραγματικά κάνεις στους άλλους και στον εαυτό σου!

 

Αλήθεια συλλογίστηκες ποτέ πόσες από τις συμβουλές της γιαγιάς βγήκαν αληθινές στο διάβα των χρόνων σου Πόσες φορές μετάνιωσες που δεν άκουσες μια από τις συμβουλές της και την απόπαιρνες λέγοντας: «Άσε βρε γιαγιά που ξέρεις εσύ»;

Διάβασε και θυμήσου μερικές από τις συμβουλές της γιαγιάς!

 

 1. Μην κόβεις τις γέφυρες

Ο μεγάλος μας κόσμος είναι στην πραγματικότητα μικρός. Η γιαγιά είχε δίκιο: Μην κόβεις γέφυρες με τους ανθρώπους όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσες φορές θα πρέπει να διασχίσεις το ίδιο ποτάμι. Να προσπαθείς πάντα να έχεις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που γνωρίζεις  γιατί κάποια φορά θα πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους και πάλι. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η θαυμάσια συμβουλή είναι το κλειδί για να οικοδομήσεις την καλή σου φήμη στην κοινωνία.

 

 1. Όταν κόβεις τις γέφυρες να ξέρεις ότι θα είναι για καλό

Η γιαγιά ήξερε από την πείρα της και επεσήμανε τους δεσμούς πρέπει να «κόψεις» ώστε να απαλλαγείς από την αρνητικότητα και τους εχθρούς που θα σε κρατήσουν μακριά από την ευτυχία. Το νιώθεις κι εσύ ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχίζεται μια αρνητική σχέση. Αν μάλιστα το άτομο έχει ήδη δείξει το αληθινό του πρόσωπο θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Κόψε τις γέφυρες όταν νιώθεις ότι σε κακομεταχειρίζονται ότι σε ταπεινώνουν και πορεύσου τη λογική: «δεν θυσιάζω τρία πράγματα: την οικογένειά μου την καρδιά μου και την αξιοπρέπειά μου».

 

 

 1. Φύλαξε χρήματα για τις δύσκολες μέρες

Ειδικά στις μέρες μας θα το έχεις σκεφτεί πολλές φορές. Η ζωή είναι ένα απρόβλεπτη και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αλλάξουν οι συνθήκες προς το καλύτερο. Μπορεί όταν είσαι νέος να μην ξέρεις πώς να διαχειριστείς τα χρήματά σου σωστά. Πρέπει να μάθεις να έχεις κάτι στην άκρη για τις δύσκολες στιγμές ακόμα κι αν έχεις σταθερό εισόδημα ειδικά αν έχεις οικογένεια. Βέβαια αν την έκανες την κουτσουκέλα στην σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολο να επανορθώσεις αλλά πάντως πρέπει να προσπαθήσεις η γιαγιά είχε δίκιο  γιατί πέρασε πόλεμο.

 

 1. Γέλα όσο περισσότερο μπορείς

Το καλύτερο φάρμακο για το άγχος και τον πόνο είναι το χαμόγελο και το γέλιο. Μπορεί τόσο εύκολα να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να κάνει και τους άλλους να στο ανταποδώσουν. Και ναι είναι αλήθεια ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό γιατί πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στον ήχο του χωρίς να ξεσπάσουν στα γέλια. Τα χαμόγελα ενώνουν τους ανθρώπους και φέρνουν το μυαλό και το σώμα τους σε μια ισορροπία. Άσε που το χιούμορ αυξάνει την οικειότητα και την ευτυχία  ενώ ελαφρύνει τα βάρη που κουβαλάς. Η σοφή συμβουλή του παππού είναι να χρησιμοποιείς το γέλιο και το χαμόγελο ως το καλύτερο διπλωματικό εργαλείο για να χειριστείς δύσκολες καταστάσεις.

 

 

 1. Αγάπησε και απόλαυσε τα παιδιά σου

Αν έχεις παιδιά θα θυμάσαι ότι η γιαγιά σου πάντα έλεγε ότι θα πρέπει να περνάς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σου αφού ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα. Γι  αυτό κόψε λίγο τους ρυθμούς σου γιατί τα παιδιά σου δεν θα είναι ποτέ ξανά μικρά για να παίξεις και να γελάσεις μαζί τους. Κι επειδή τα παιδιά είναι η αντανάκλαση των γονιών τους προσπάθησε να κάνεις το καλύτερό σου για να γίνει το παιδί σου ένας ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος άνθρωπος. Προσπάθησε να το θυμάσαι αυτό διότι εν ριπή οφθαλμού τα παιδιά σου θα έχουν τα δικά τους μωρά. Γι\’ αυτό να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή

 

 1. Κλάψε… και οι άντρες κλαίνε.

Σίγουρα το είχε δει και είχε διαπιστώσει ότι και οι άντρες κλαίνε. Μια σοφή συμβουλή της γιαγιάς είναι να κλαις όταν είσαι απογοητευμένος με κάτι. Όταν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις ότι το κλάμα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ψυχικής σου ευεξίας. Το κλάμα δεν φανερώνει αδυναμία όπως ισχυρίζονται.

 

 

 1. Κάνε ότι αγαπάς

Με δυο λόγια ακολούθα τα όνειρα σου! Η αλήθεια είναι ότι μόνο οι παππούδες θα σου πουν στ  αλήθεια να είσαι αρκετά γενναίος για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου. Έχουν δοκιμάσει κι έχουν δοκιμαστεί έχουν δει αυτούς που ακολούθησαν τα όνειρα τους κι αυτούς που όχι  ποιοι υπήρξαν ευτυχισμένοι και ποιοι όχι κι έτσι έχουν την εμπειρία να σε προτρέψουν πιο τολμηρά να κάνεις στη ζωή σου αυτό που αγαπάς και όχι αυτό που πρέπει.

 

 1. Nα θυμάσαι πως έχεις μια μόνο ζωή

Είναι κάτι που πολλές φορές το ξεχνάς. Οι στιγμές περνάνε και φεύγουν και δεν επανέρχονται. Η ζωή προχωράει και αφήνει πίσω της τις στιγμές. Αυτό το γνωρίζανε καλά οι γιαγιάδες…

 

 1. Να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων

Όλες οι καταστάσεις έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Βλέπε τα θετικά και έχε στο νου σου τα αρνητικά μόνο έτσι θα προχωρήσεις. Αυτό σου έλεγε η γιαγιά σου.

 

 1. Ζήσε το τώρα

Η γιαγιά που πέρασε πόλεμο και κατοχή γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να ζεις την κάθε στιγμή γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

 

 

 1. Να είσαι ο εαυτός σου

Μην κρύβεσαι μην υποκρίνεσαι. Να είσαι αυτός που είσαι και μόνο έτσι θα ξεχωρίσεις τους πραγματικούς δικούς σου ανθρώπους.

 

 1. Μην φοβάσαι να γεράσεις

Η κάθε ηλικιακή φάση έχει τα δικά της καλά και αυτό το ξέρουν καλά οι γιαγιάδες.

 

 1. Οι θησαυροί είναι τα πιο απλά πράγματα της ζωής

Τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι αυτά που σου δίνουν χαρά. Άσχετα αν έχεις λεφτά μια μικρή χαρά που δεν κοστίζει και πολύ είναι ικανή να σε κάνει πιο χαρούμενο απ΄ όλα τα λεφτά του κόσμου.

 

 1. Μην ψάχνεις για το τέλειο δεν υπάρχει.

Θέλεις να τα κάνεις όλα τέλεια… Όλα σωστά. Απλά δώσε τον καλύτερο σου εαυτό στην κάθε προσπάθεια και μην αγχώνεσαι για το αποτέλεσμα. Το τέλειο δεν υπάρχει.