fbpx

Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να χτίσεις τον πυρήνα σου

Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να χτίσεις τον πυρήνα σου

Την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσής τους, οι αθλητές μαθαίνουν τη θέση κοίλου σώματος. Είναι μια θεμελιώδης άσκηση που περιλαμβάνει τη στήριξη των κοιλιακών και τη δημιουργία ολικής σωματικής εντάσεως και είναι αναπόσπαστο μέρος πολλών άλλων κινήσεων στην άθληση.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσεις τους κοιλιακούς σου. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το έχουν ακούσει ούτε καν ως γυμναστική.

“Η θέση κοίλου σώματος σας επιτρέπει να μεταφέρετε σωστά τη δύναμη από το άνω μέρος του σώματος σας στο κάτω μέρος χωρίς να διαρρεύσει ενέργεια”, λέει ο σύμβουλος γυμναστικής B.J. Gaddour. “Όσο ισχυρότερα και σταθερότερα βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχετε όταν καθίσετε, ρίχνετε, πιέζετε, τραβάτε, πηδάτε, χτυπάτε, κλωτσάτε ή σπριντάρετε”.

Δες τι πρέπει να κάνεις:

Κάτσε ανάσκελα με την πλάτη στο πάτωμα και τα πόδια σου λυγισμένα. Φέρτα σε γωνία 90 μοιρών και ταυτόχρονα γείρε προς τα μπροστά το σώμα σου, με τα χέρια στην προέκταση στο ίδιο ύψος με το πέλμα σου.

Στη συνέχεια τέντωσε τα πόδια σου προς τα κάτω, χωρίς να τα ακουμπήσεις στο πάτωμα και μετά φέρε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου τεντωμένα, χωρίς να μετακινηθείς από την κοίλη στάση που έχεις πάρει, με το σώμα σου να δημιουργεί μία ελαφρά καμπύλη.

Μείνε για 30 ή 60 δευτερόλεπτα και επανάφερε στην αρχική θέση το σώμα σου με τα πόδια λυγισμένα σε 90 μοίρες.