fbpx

Βιασμός: Πως μπορεί να προφυλαχτεί ένας άντρας από τον χειρότερο εφιάλτη!

Βιασμός: Πως μπορεί να προφυλαχτεί ένας άντρας από τον χειρότερο εφιάλτη!

Κατά καιρούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας ιστορίες βιασμών ανδρών από την Ευρώπη, την Αμερική ή κάποιες μουσουλμανικές χώρες. Συχνά ο κινηματογράφος ασχολείται με το θέμα, με πιο χαρακτηριστική ταινία το Εξπρές του Μεσονυκτίου αλλά και άλλες που εξελίσσονται μέσα σε κάποια αμερικάνικη φυλακή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό που μπορείς να πάθεις αν ψάχνεις συνέχεια για σεξ δεν θέλεις ούτε να το φανταστείς

 

Η ιστορία του βιασμού του νεαρού ταξιτζή στην Αθήνα, έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα του βιασμού αντρών, που όμως δεν είναι το πρώτο συμβάν στη χώρα μας. Στη Κω το 2008 ένας νεαρός βιάστηκε από ομάδα ανδρών, ενώ μερικά χρόνια αργότερα στη Λάρισα μια ομάδα γυναικών φυλάκισε σε διαμέρισμα και βίαζε επανειλημμένα για βδομάδες έναν νεαρό φοιτητή και αυτές οι δύο ιστορίες δεν είναι οι μοναδικές.

 

 

Ωστόσο οι περισσότερες υποθέσεις βιασμών ανδρών καταγγέλλονται σπάνια. Ο λόγος είναι απλός: το κοινωνικό στίγμα.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η σύγχρονη κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη στα ζητήματα βιασμών γυναικών και στις υποθέσεις παιδοφιλίας. Αυτό δεν ισχύει και για τους άνδρες. Ο συσχετισμός του ανδρικού φύλου με την ισχύ και την κυριαρχία που απορρέει απέκλειε το ενδεχόμενο βιασμού.

 

 

Ο βιασμός καταρρακώνει την αυτοεκτίμηση ενός άνδρα και σπιλώνει την κοινωνική θέση του και είναι ο βασικός λόγος που τα θύματα που τον έχουν υποστεί είτε από γυναίκα, είτε από άνδρα δεν το καταγγέλλουν.

Αυτός είναι ο λόγος που η συζήτηση γύρω από το θέμα διχάζει και παραμένει ταμπού. Μια σιωπή που είναι βέβαιο ότι αφήνει ατιμώρητους πολλούς θύτες, άντρες και γυναίκες.

 

 

Όμως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το θέμα της τιμωρίας. Το βασικότερο είναι να μπορεί ο κάθε άντρας να προνοήσει ώστε να προστατευτεί από ένα τέτοιο κακό. Ακούγεται δύσκολο καθώς όπως αποδεικνύει η περίπτωση του ταξιτζή αλλά και άλλων θυμάτων βιασμών χρησιμοποιούνται κυρίως ναρκωτικά ή ακόμα και κάποιο όπλο, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ώστε να ακινητοποιηθεί το θύμα και να πέσει στην παγίδα.

 

 

Πως λοιπόν δεν φτάνει κάποιος στο σημείο να πέσει στη παγίδα και να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υποστεί βιασμό;

Αν νομίζεις ότι μόνο και μόνο επειδή είσαι ωραίος και γυμνασμένος άντρας και μοιάζεις με μοντέλο θα βρεθείς στο διεστραμμένο στόχαστρο κάποιου ή κάποιας, τότε είσαι βαθιά γελασμένος. Η ομορφιά παίζει ρόλο αλλά δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο για την απόφαση του βιαστή, αφού ουδείς γνωρίζει τα στάνταρ της ομορφιάς του άντρα ή της γυναίκας που θα σε βάλει στο στόχαστρο.

 

 

Επομένως θα πρέπει να είσαι ψαγμένος και καχύποπτος γενικότερα και ειδικά σε άγνωστα άτομα που σε πλησιάζουν, είτε στη δουλειά, είτε στον δρόμο, είτε ακόμα και στα social media.

Αν είσαι ψαγμένος και καχύποπτος τότε ίσως να δεις τα σημάδια της παγίδας ή απλώς να την αποφύγεις χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

Σκέψου ότι για να λειτουργήσει η κάθε παγίδα θα πρέπει το υποψήφιο θύμα, ο στόχος δηλαδή, να ανταποκριθεί σταδιακά. Στην περίπτωση του ταξιτζή για παράδειγμα, όπως δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, δέχθηκε ο ηθοποιός να τον κεράσει σάντουιτς, που σημαίνει ότι έπεσε στο πρώτο στάδιο της παγίδας με την κατάληξη που κατήγγειλε.

 

 

Στην περίπτωση της Λάρισας ο νεαρός που έπεσε θύμα βιασμού δέχτηκε να πάει στο διαμέρισμα που μετά έγινε το κολαστήριο του, προσκεκλημένος της μιας από τις πέντε γυναίκες.

Αν λοιπόν δεν δώσεις την αφορμή, δηλαδή δεν δεχτείς κάποιου είδους πρόσκληση για ξεμονάχιασμα ή κέρασμα από ένα άτομο που μόλις γνώρισες, τότε μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να πέσεις στη παγίδα και να ζήσεις τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής σου.

 

 

Βέβαια υπάρχουν και οι άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που «κουνάνε την ουρά τους» νομίζοντας  ότι θα γίνει μια απλή one stand αρπαχτή, αλλά τελικά αυτό καταλήγει σε εφιάλτη.

Αν από την άλλη βρεθείς σε μια one stand βραδιά και ο άλλος ή η άλλη θέλουν να σε δέσουν, τότε θα πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για το άτομο, ώστε να καθίσεις να σε δέσει, ενώ πάντα θα πρέπει να προσέχεις τι πίνεις. Ζήτα για παράδειγμα μια μπύρα την οποία θα την ανοίξεις εσύ!

Όπως και να έχει αν δεν θέλεις να υποστείς τον χειρότερο εφιάλτη, τότε θα πρέπει να είσαι πολύ ψυλλιασμένος και καχύποπτος.