fbpx

Η …φαντασίωση του «τσαμπούκα» και η πραγματικότητα

Η …φαντασίωση του «τσαμπούκα» και η πραγματικότητα

Είσαι γυμνασμένος ωραίος, δυνατός αλλά ποτέ δεν ήρθες σε κόντρα ούτε καν για πλάκα για να δεις πόσο τσαμπουκά έχεις. Σκέφτεσαι τι θα γίνει αν βρεθείς τε-α-τετ σε καυγά και αναγκαστείς να παλέψεις και όπως πάντα έχεις την εύκολη λύση ότι θα επικρατήσεις λόγω δύναμης… Άλλωστε είσαι δυνατός και το ξέρεις… Όμως η πραγματικότητα δεν είναι έτσι και αυτή η άγνοια είναι επικίνδυνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν είσαι πεισματάρης… δες ποιο είναι το επόμενο σου στάδιο!

 

Είναι σα να φαντάζεσαι ότι παλεύεις σε κάποια έρημο με κάποιον επίσης δυνατό σαν εσένα και τον βγάζεις νοκαουτ μόνο που αυτά ανήκουν στο χώρο της φαντασίωσης και δυστυχώς η άγνοια είναι επικίνδυνη. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αναγκαστείς να πιαστείς στα χέρια και σε ποια φάση. Βέβαια κανένας δεν εύχεται και ούτε πρέπει να θέλει να εμπλακεί σε καυγά.

 

 

Ωστόσο κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο και η φαντασίωση της νικητήριας επικράτησης δεν αρκεί.

Αν δε έχεις μεγαλώσει σε κάποια γειτονιά ζόρική τότε καλό είναι να αποκτήσεις γνώσεις γιατί όσο και να το αποφεύγεις ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αναγκαστείς να πιαστείς στα χέρια.

 

Μπορεί ποτέ μπορεί αύριο. Είναι κάτι σαν το λαχείο… Όμως σίγουρα η φαντασίωση ότι θα κερδίσεις όταν και όποτε έρθει αυτή η στιγμή είναι κάτι που δεν είναι καλό και είναι και επικίνδυνο.

Την γνώση είναι καλό να την αποκτήσεις και ας μην την χρειαστείς ποτέ. Επομένως καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα αυτοάμυνας. Δεν θα γίνεις ο Μπρους Λι αλλά θα γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και πότε πρέπει να το κάνεις.

Θα μάθεις πότε πρέπει αν κάνεις πίσω και πότε να επιτεθείς. Πότε και πώς να αμυνθείς.

Μπορεί να σου ακούγονται αστεία όλα αυτά. Αλλά σίγουρα η ζωή δεν είναι ταινία και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αντιμετωπίσεις μια από τις κακοτοπιές της.