fbpx

Μάθε πως η προπόνηση του σαββατοκύριακου μπορεί να καλύψει τα κενά

Μάθε πως η προπόνηση του σαββατοκύριακου μπορεί να καλύψει τα κενά

Το εργάσιμο πενθήμερο είναι πολύ πιεσμένο για όλους. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχετε ολοκληρώσει την προπόνηση στο γυμναστήριο, επειδή σας τηλεφώνησαν από τη δουλειά ή δεν προλάβατε.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τρεις μέρες προπόνηση την εβδομάδα είναι αρκετές, ενώ οι πέντε δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν λοιπόν δεν προλαβαίνετε να συμπληρώσετε τις πέντε μέρες προπόνησης την εβδομάδα, ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το σαββατοκύριακο!

Το σαββατοκύριακο οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για ξεκούραση και για διατροφική εκτόνωση, ωστόσο η προπόνηση είναι κάτι που δεν θα επιβαρύνει, αλλά θα μειώσει και τις παρενέργειες της διατροφικής εκτόνωσης.

Αν όχι και τις δύο μέρες, η μια από τις δύο, μπορεί να αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για χαλάρωμα και προπόνηση που θα σας ικανοποιήσει και θα σας γεμίσει, αφού δεν θα υπάρχει το άγχος της πίεσης του χρόνου.

Έπειτα το σαββατοκύριακο μπορείτε να γυμναστείτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, είτε είναι η καλή σας, είτε οι φίλοι σας. Είναι και αυτό μια εκτόνωση !
Είτε μόνος σας είτε με παρέα το προπονητικό πρόγραμμα του σαββατοκύριακου βγαίνει πιο άνετα και ολοκληρωμένα. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε βάρη, εκτός αν το γυμναστήριο σας λειτουργεί και τα σαββατοκύριακα.

Από την άλλη ίσως είναι προτιμότερο να περιορίσετε τα βάρη στις τρεις μέρες την εβδομάδα και να σχεδιάσετε σε συνεργασία με τον γυμναστή σας outdoor προπόνηση για το σαββατοκύριακο.

Οι επιλογές είναι πολλές. Από το απλό τρέξιμο, μέχρι ποδήλατο ή ακόμα και crossfit αν έχετε οργανώσει παρέα! Αν στο τρέξιμο ή το ποδήλατο προσθέσετε και κυκλική τότε θα έχετε ένα πλήρες πρόγραμμα. Βέβαια το σαββατοκύριακο ενδείκνυται και για άλλες ομαδικές δραστηριότητες, όπως ιστιοπλοία, καταδύσεις, ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα που δεν προλαβαίνουμε να ασκηθούμε τις καθημερινές.