fbpx

Μόνο έτσι θα αποφύγεις την παγίδα με το jet ski και τους μπελάδες

Μόνο έτσι θα αποφύγεις την παγίδα με το jet ski και τους μπελάδες

Τι το ποιο ωραίο να νοικιάσεις ένα τζετ σκι και να αρχίσεις τις βόλτες σου στη θάλασσα είτε ένα σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική είτε στις διακοπές. Όμως ποτέ δεν ξέρεις πότε το Λιμενικό θα κάνει την εμφάνιση του…

Στις παραλίες κυρίως εκεί όπου κάποιοι που νοικιάζουν τζετ σκι θεωρούν ότι δεν …φτάνει το Λιμενικό  νοικιάζουν το τζετ σκι χωρίς να ζητήσουν το δίπλωμα. Κάποιες φορές και οι ίδιοι πέφτουν «θύματα» ψιλοαπάτης αφού ο επίδοξος ενοικιαστής ισχυρίζεται ότι έχει δίπλωμα αλλά δεν το έχει μαζί του!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 6 σοβαροί λόγοι να προτιμήσεις τις solo διακοπές

 

Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή του φίλου που έχει τζετ σκι και σου επιτρέπει να το πάρεις μια …βόλτα!

Ο μοναδικός τρόπος να αποφύγεις τους μπελάδες είναι ένας και μοναδικός αν δεν έχει δίπλωμα ταχυπλόου να μη το νοικιάσεις ακόμα και τσάμπα να στο δίνουν.

Ο χειρισμός του τζετ σκι είναι παρόμοιος με της μοτοσικλέτας. Αν καβαλάς μηχανή τότε είναι σίγουρο ότι μπορείς να πας άνετα ένα τζετ σκι. Μάλιστα η οδήγηση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη του σκούτερ παρά με της μηχανής.

Ωστόσο όπως λένε και οι παλιοί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και μπορεί να συμβούν διάφορα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει πολύ σοβαρά ατυχήματα”,” ακόμα και δυστυχήματα με τζετ σκι!

Βέβαια από την άλλη μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί το ταχύπλοο του Λιμενικού και να σου ζητήσει το δίπλωμα και αν δεν έχεις αρχίζουν οι μπελάδες.

Βασικά επειδή η νομοθεσία έχει να κάνει με το ναυτικό δίκαιο η παράβαση αυτή τιμωρείται αυστηρότερα από το να οδηγείς αυτοκίνητο ή μηχανή χωρίς δίπλωμα.

Γι αυτό λοιπόν για να αποφύγεις τους μπελάδες μην οδηγήσεις τζετ σκι χωρίς να έχει το απαραίτητο δίπλωμα!