fbpx

Πόσα είδη καθαριστικών χρειάζεσαι για το σπίτι;

Πόσα είδη καθαριστικών χρειάζεσαι για το σπίτι;

Τα σαββατοκύριακα είναι πολλοί εκείνοι που ασχολούνται με το καθάρισμα του σπιτιού τους. Όμως είναι επίσης πολλοί εκείνοι που φορτώνονται καθαριστικά που δεν τα χρειάζονται, είτε επειδή έπεσαν θύματα της διαφήμισης, είτε της προσφοράς, είτε αν είναι παντρεμένοι, θύματα της καλής τους που θέλει να τα αγοράζει όλα. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Πόσα καθαριστικά χρειάζεσαι για να καθαρίσεις το σπίτι σου;

  1. Για το ξεσκόνισμα

Ένα κομμάτι ύφασμα υγρό που το περνάς πάνω από όλες τις επιφάνειες, από έπιπλα, ράφια, διακοσμητικά, από κορνίζες και πίνακες. Αν θέλεις μπορείς να αγοράσεις τα ειδικά πανάκια για την σκόνη με στατικό ηλεκτρισμό!

  1. Για το πάτωμα

Για το πάτωμα, τις μοκέτες και τα χαλιά, χρειάζεται είναι η ηλεκτρική σκούπα και μόνο. Απλά δώσε προσοχή στα σημεία που συνήθως μαζεύουν περισσότερη βρωμιά όπως οι γωνίες, οι γωνίες πίσω από πόρτες, ο πάτωμα κάτω από κρεμάστρες και καλόγερους, το πάτωμα κάτω από καναπέδες και κρεβάτια, το πάτωμα κάτω από τα σώματα του καλοριφέρ, τα σοβατεπί και τα σημεία όπου συγκεντρώνονται πολλά καλώδια.
Για το σφουγγάρισμα χρειάζεσαι ένα καθαριστικό ανάλογα με το είδος του πατώματος που έχει το σπίτι. Προτίμησε όμως ένα καθαριστικό που κάνει για όλες τις επιφάνειες.

  1. Στο μπάνιο

Αγόρασε ένα καθαριστικό σε μορφή σπρέι και χρησιμοποίησε το σε λεκάνη, μπανιέρα και νεροχύτη. Έπειτα, πέρασε τα σημεία με ένα βετέξ. Αν ο πάτος της λεκάνης έχει πιάσει γλίτσα, ρίξε μέσα λίγη χλωρίνη και τρίψτε το σημείο καλά με το βουρτσάκι, για να φύγει εντελώς η γλίτσα. Εναλλακτικό της χλωρίνης είναι η μαγειρική σόδα! Για το εσωτερικό της λεκάνης χρησιμοποίησε τα ειδικά καθαριστικά τύπου «παπί», τα οποία λόγω σχήματος σας επιτρέπουν να καθαρίσετε την συγκεκριμένη περιοχή.

  1. Στην κουζίνα

Στις επιφάνειες της κουζίνας όπου ακουμπούν τρόφιμα καλό είναι να αποφεύγεις τα καθαριστικά με ισχυρή απολυμαντική δράση, εκτός αν είναι ένα καθαριστικό ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Έτσι, αν θέλεις να καθαρίσεις τους πάγκους και τραπέζια οικολογικά ψέκασε με διάλυμα νερού και σόδας ή λεμονιού και μετά σκούπισε με χαρτί.