fbpx

Έτσι πως πάει σε λίγο θα ξεχάσουμε πως πιάνονται οι αλτήρες και οι μπάρες!

Έτσι πως πάει σε λίγο θα ξεχάσουμε πως πιάνονται οι αλτήρες και οι μπάρες!

Μπορεί η outdoor προπόνηση να είναι καλή και δυνατή, όμως η αλήθεια είναι ότι τα γυμναστήρια μας λείπουν, τόσο που σε λίγο θα …ξεχάσουμε πως πιάνονται οι αλτήρες και οι μπάρες!!!

Μία ακόμα αλήθεια είναι ότι η πιο ολοκληρωμένη προπόνηση συνδυάζει και τα βάρη και την προπόνηση έξω. Άλλη μια αλήθεια επίσης είναι ότι ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει σε ένα χρόνο περισσότερους από 6000 συνανθρώπους μας!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κι όμως μπορείς να προλάβεις και να χτίσεις σώμα για το καλοκαίρι

 

Από την άλλη, κλεισμένοι στα σπίτια μας, τα ψυχολογικά μας δεν πάνε καθόλου καλά και αυτό είναι κάτι που τονίζουν όλοι οι ειδικοί!

Και το ερώτημα έρχεται εύλογο. Η άθληση είναι υγεία και σωματική και ψυχική. Γιατί άραγε δεν ανοίγουν τα γυμναστήρια με μέτρα προστασίας;

Την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι και ας μην την παραδεχόμαστε ανοιχτά λόγω του πόθου μας να ανοίξουν τα γυμναστήρια, να κάνουμε την προπόνηση μας, να βρούμε τους φίλους και το χαβαλέ μας. Ενδόμυχα όμως γνωρίζουμε το πραγματικό γιατί: Η συντριπτική πλειοψηφία των γυμναστηρίων στη χώρα μας στεγάζονται σε μικρούς, στενάχωρους χώρους με το ένα όργανο πάνω στο άλλο! Με απλά λόγια, κάνεις διάταση και χτυπάς τον διπλανό σου!

Δυστυχώς τα περισσότερα γυμναστήρια στη χώρα μας δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα της υπόλοιπης Ε.Ε. Είναι καταστήματα, λίγων τετραγωνικών που δεν αρκούν για να στεγάσουν σωστά ένα γυμναστήριο με τα περισσότερα να μην έχουν καλό εξαερισμό και πείτε μου αν κάνω λάθος. Στην χώρα μας τα έχουμε βαφτίσει γυμναστήρια γειτονιάς… λανθασμένα βέβαια, αφού τα αντίστοιχα γυμναστήρια γειτονιάς, άλλων χωρών της Ε.Ε. είναι τουλάχιστον τριπλάσια από τα δικά μας!

Το κακό είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση παίρνει ….μπάλα και τα γυμναστήρια που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Γυμναστήρια όπου τα όργανα έχουν την πρέπουσα απόσταση, που έχουν γενικά χώρο και καλό εξαερισμό. Γυμναστήρια που δεν στριμώχνεσαι στα αποδυτήρια για να κάνεις μπάνιο και γενικά δεν στριμώχνεσαι γενικώς και ίσως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με προϋποθέσεις.

Ο κλάδος των γυμναστηριούχων είναι μετά την εστίαση ο πιο σκληρά πληττόμενος κλάδος. Οικογένειες που παρά την κρατική βοήθεια, πραγματικά πεινάνε! Το πρόβλημα είναι μεγάλο, όχι για μας τους αθλούμενους που ειλικρινά δεν θα ξεχάσουμε πως πιάνονται τα αλτηράκια και οι μπάρες, αλλά για τους ιδιοκτήτες που θα χάσουν τις δουλειές τους.

 

Άρθρο του Κώστα Μπούρη