fbpx

Αν έχεις μείνει μόνος! Δες 8 tips για να νικήσεις τη μοναξιά της Πρωτοχρονιάς

Αν έχεις μείνει μόνος! Δες 8 tips για να νικήσεις τη μοναξιά της Πρωτοχρονιάς

Η πρωτοχρονιά δεν είναι μια απλή αλλαγή ημέρας που αλλάζει το μήνα και τον χρόνο. Είναι ένα βράδυ που ο άνθρωποι μαζεύονται διασκεδάζουν, συζητούν, πίνουν, τρώνε και γιορτάζουν τον ερχομό του νέου χρόνου. Το να μένεις μόνος σου τέτοια μέρα δεν είναι και το καλύτερο. Ωστόσο μπορεί και να συμβεί. Μην κολλάς αντιμετώπισε το έξυπνα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι 14 συμβουλές που σίγουρα σου έλεγε οι γιαγιά σου και βγήκαν αληθινές!

 

Αν μείνεις μόνος την Πρωτοχρονιά βγάλε από το μυαλό σου αυτές τις δύο συνισταμένες πριν οργανώσεις τη μοναδική βραδιά σου:

 

  1. Βάλε τις δυσάρεστες αναμνήσεις στο χρονοντούλαπο

Δυστυχώς συμβαίνει και πολλοί άνθρωποι έχουν άσχημες αναμνήσεις από προηγούμενες γιορτές  όπως ασθένεια  θάνατο, διαζύγιο ή άλλη κρίση. Σε τέτοιες περιπτώσεις η περίοδος των γιορτών συχνά ανασύρει στην επιφάνεια τις αναμνήσεις αυτές και τα αρνητικά συναισθήματα που τις συνοδεύουν ειδικά αν είσαι μόνος. Όσο και αν είναι δύσκολο θυμήσου τα θετικά της κάθε κατάστασης και αν πρόκειται για αγαπημένο πρόσωπο που χάθηκε σκέψου απλά ότι εκεί που είναι μπορεί να περνά καλύτερα ή αν λυπάται που σε βλέπει σε τέτοια κατάσταση. Ξεκόλλα και βγες έξω από το σπίτι έστω μόνος σου!

 

 

  1. Μην κατηγορείς τους άλλους

Το ότι κάτι δεν πήγε καλά και έμεινες μόνος σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε καταβάλλει. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να ψάχνουν αυτόματα για κάποιον «φταίχτη»  όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και να τον κατηγορήσουν. Μαζί με τους υπόλοιπους ενόχους”,” το άτομο εντοπίζει το πρόβλημα και στις ίδιες τις γιορτές που ευνοούν την ενδοσκόπηση και τον απολογισμό της χρονιάς και αρχίζει να έχει αρνητικά συναισθήματα προς τις γιορτές και να μη θέλει ούτε να έρθουν ούτε να διασκεδάσει κατά τη διάρκειά τους.

 

  1. Φτιάξε ατμόσφαιρα

Αφού έχεις συμβιβαστεί με τον εαυτό σου φτιάξε ατμόσφαιρα κάνε αυτό που θες να κάνεις έστω και μόνος. Με δύο λόγια κάνε αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες μας «μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα».

 

 

  1. Τήρησε το χρονοδιάγραμμα

Όπως θα έκανες με τους φίλους ή την οικογένεια ή γενικά με την παρέα σου τήρησε το χρονοδιάγραμμα. Ψώνισε, μαγείρεψε, φτιάξε μεζεδάκια ετοίμασε τα όλα για τον εαυτό σου και μόνο.

 

  1. Στρώσε…

Μην μένεις στην μουργιέλα σου στρώσε τραπέζι κάνε τα πάντα όπως θα γινόταν αν είχες παρέα.

Πέρνα μια βόλτα από το βίντεο κλαμπ. Διάλεξε μια ή δύο ή τρεις ταινίες άσχετα αν η τηλεόραση θα έχει εορταστικά προγράμματα. Μπορεί να βαρεθείς και να βάλεις να δεις μια ταινία.

 

  1. Όχι υπερβολές

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ ή φαγητού ή ο υπερβολικός τζόγος μπορεί να είναι ενέργειες που το άτομο επιλέγει να κάνει για να μετριάσει το στρες του για να αισθανθεί καλύτερα ή σε μία απελπισμένη προσπάθεια ν΄ αλλάξει τη ζωή του. Μην τρελαίνεσαι και κατεβάσεις ένα μπουκάλι μόνος στο σπίτι. Αν το κάνεις πέσε μετά και κοιμήσου. Μη σε πιάσει η μανία να πάρεις το αυτοκίνητο ή τη μηχανή προς αναζήτηση κλαμπ. Δες το άδειο μπουκάλι και μείνε σπίτι. Το πρωί θα αισθάνεσαι καλύτερα!

 

  1. Μπόρα είναι θα περάσει…

Σε γενικές γραμμές σκέψου ότι αυτό που ζεις είναι παροδικό. Σκέψου ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που εργάζονται τέτοιες μέρες και αφήνουν τις οικογένειες τους μόνες. Για σένα η μοναξιά είναι παροδική. Βάλτο καλά στο μυαλό σου και κοίτα να περάσεις καλά στο σπίτι μόνος. Άλλωστε πολλές φορές περνάμε καλύτερα μόνοι μας!