fbpx

Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει να αποβάλεις αν θες να γίνεις καλύτερος

Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει να αποβάλεις αν θες να γίνεις καλύτερος

Για να γίνεις καλύτερος δεν είναι εύκολο, χρειάζεται συνεχή προσπάθεια. Όλοι έχουμε τις συνήθειες μας, όμως ποιες είναι αυτές που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις το μυαλό σου «ξυράφι»

 

Κάποιες από αυτές μας κάνουν καλό και μας πηγαίνουν μπροστά, ενώ κάποιες άλλες είναι καταστροφικές συνήθειες που μας κρατάνε πίσω ή υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωή μας. Αυτές οι δεύτερες είναι που πρέπει να εξαλειφθούν ώστε να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Πράγματι, ορισμένες φορές ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Πάνω σε αυτόν πρέπει να επιβληθούμε και να καταπολεμήσουμε τις κακές πτυχές του.

Ανακάλυψε λοιπόν τις συνήθειες που πρέπει να αποβάλλεις!

 

Είσαι πάντα πολύ καλός

Το να είσαι το καλό παιδί μπορεί να ακούγεται μόνο θετικό και υπό προϋποθέσεις είναι. Αν όμως το να λες συνεχώς ναι στους γύρω σου σε κάνει να παραμελείς τα δικά σου θέλω τότε σύντομα θα γεμίσεις πικρία και απωθημένα. Το σημαντικό είναι να βρεις την ισορροπία. Ναι μεν, το να είσαι πολύ καλός με τους άλλους είναι σημαντικό αλλά πρέπει να είσαι δίκαιος τόσο μαζί τους όσο και με τον εαυτό σου.

 

Δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι μας θα κάνουμε πολλά στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία είναι να τα παραδέχεσαι. Με το να κρύβεσαι και να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου αφενός φαίνεται δειλός και αφετέρου συσσωρεύσεις μέσα σου άγχη και ενοχές, πράγμα που σταδιακά μπορεί να σε καταστρέψει.

 

 Έχεις τοξικούς ανθρώπους στον περίγυρο σου

Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή να έχουμε τοξικούς φίλους, σχέση, συναδέλφους ή συγγενείς. Αν το αναγνωρίζεις αλλά από επιλογή τους κρατάς δίπλα σου θεωρώντας ότι δε σε αγγίζουν πρέπει να το αλλάξεις. Κι αυτό γιατί τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να σε επηρεάσουν ασυναίσθητα και να σου δημιουργούν ενδόμυχα άσχημα συναισθήματα, τα οποία μόνο καλό δε σου κάνουν.

 

Τρως junk food- Καταστροφικές συνήθειες

Και ποιος δε τρώει junk food που και που; Ωστόσο, καθώς μεγαλώνεις μια τέτοια συνήθεια μπορεί να γίνει καταστροφική για το σώμα, την υγεία αλλά και την ψυχολογία σου. Είναι λοιπόν ώρα να επιβληθείς στον εαυτό σου και να βάλεις τη σωστή διατροφή σε καθημερινό πρόγραμμα.

 

Συγκρίνεσαι με άλλους

Σίγουρα, σε ένα βαθμό το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους μπορεί να αποτελεί κίνητρο για βελτίωση. Ωστόσο, αν το κάνεις διαρκώς και χωρίς έλεγχο το πιο πιθανό είναι να σε φθείρει και να σου καταρρακώσει την αυτοπεποίθηση. Απόβαλλε λοιπόν την καταστροφική συνήθεια να συγκρίνεσαι με άλλους και βρες άλλο τρόπο, πιο υγιή να παρακινείσαι.