fbpx

Αυτό είναι το μεγάλο «ψέμα» του καθρέφτη για το σώμα σου!

Αυτό είναι το μεγάλο «ψέμα» του καθρέφτη για το σώμα σου!

Λέμε ψέματα ακόμα και στον εαυτό μας στον καθρέφτη!

Στεκόμαστε μπροστά του και οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι η ζυγαριά κάνει …λάθος! Μη γελάτε, αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ που ρώτησαν περισσότερους από 2000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άλλα έβλεπαν στον καθρέφτη παρά τον εαυτό τους! Οι περισσότεροι λένε ψέματα ακόμα και στον καθρέφτη για το πραγματικό τους βάρος
Σύμφωνα με την έρευνα το 60% των ερωτηθέντων, αν και είχαν λίγα ή πολλά περιττά κιλά απάντησαν ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, απ΄ ότι πραγματικά ήταν. Συγκεκριμένα το 30% όσων είναι απλώς υπέρβαροι νομίζουν ότι έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος! Ωστόσο οι περισσότεροι παχύσαρκοι δηλαδή το 70% δήλωναν απλώς υπέρβαροι ενώ το σχεδόν 60% των εξαιρετικά παχύσαρκων λένε πως απλώς είναι παχύσαρκοι και ένα άλλο 39% ότι είναι μόνο υπέρβαροι!

Οι 2.148 εθελοντές που μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν το βάρος και το ύψος τους. Οι επιστήμονες υπολόγισαν με βάση τα στοιχεία αυτά το σωματικό τους βάρος. Κάποιοι από τους εθελοντές είχαν σωστή γνώμη για το σωματικό βάρος τους, πάρα πολλοί άλλοι δεν είχαν και θεωρούσαν ότι βρίσκονται στο κανονικό τους βάρος. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η λανθασμένη εντύπωση μπορεί να συντελεί στην εξάπλωση της επιδημίας της παχυσαρκίας. «Εάν ένας άνθρωπος δεν βλέπει ότι έχει πρόβλημα ή δεν συνειδητοποιεί την σοβαρότητά του, δύσκολα θα αποφασίσει να κάνει κάτι γι’ αυτό», ανέφερε ο κ. Ρετζίνα Κόρσο, αντιπρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Χάρις που διενήργησε την έρευνα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2005 περιττά κιλά είχαν 1,6 δισεκατομμύριο άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω, με τουλάχιστον 400 εκατομμύρια από αυτούς να είναι παχύσαρκοι. Επιπλέον, περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Στην χώρα μας, υπολογίζεται ότι το 35,2% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρβαροι και άλλο ένα 22,5% παχύσαρκοι, με ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών να έχουν αποκτήσει περιττά κιλά.