fbpx

Αυτό είναι το super– καλό που σου κάνει στη σχέση σου, ο καφές!

Αυτό είναι το super– καλό που σου κάνει στη σχέση σου, ο καφές!

Θέλεις να είσαι πάντα …ντούρος και δυνατός… πίνε καφέ! Όσο και αν αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο το απαραίτητο ρόφημα του πρωινού χιλιάδων ατόμων ανά τον κόσμο, εκτός απ’ το να αφυπνίζει τον οργανισμό, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να προλάβουν προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

 

Ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Τέξας διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν αρκετή καφεΐνη καθημερινά έχουν μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για άνδρες που πάσχουν από διαβήτη, καθώς η επιπλέον καφεΐνη δεν μειώνει τον κίνδυνο ανικανότητας.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο PLOS One, ο Δρ ΝτέιβιντΛοπεζ, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού πανεπιστημίου, μελέτησε περισσότερους από 3.700 άνδρες που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη U.S. NationalHealthandNutritionExaminationSurvey. Οι συμμετέχοντες είχαν απαντήσει σε ερωτηματολόγιο για την κατανάλωση καφεΐνης τα προηγούμενα 24ωρα.

 

Η ποσότητα της καφεΐνης που φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας ήταν ίση με αυτή που περιέχουν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ, ημερησίως.

Συγκριτικά με άνδρες που δεν έπιναν καφέ ή περιόριζαν την ποσότητα στα 7 mg την ημέρα, εκείνοι που έπιναν 87-170 mg την ημέρα είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν στυτική δυσλειτουργία. Και εκείνοι που έπιναν 171-303 mg καφεΐνης καθημερινά είχαν 39% μικρότερο κίνδυνο.

 

Η καφεΐνη που ανέφεραν οι συμμετέχοντες στη μελέτη προερχόταν κυρίως από καφέ, τσάι, αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά.

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η καφεΐνη αποτρέπει την ανδρική ανικανότητα διότι προκαλεί χαλάρωση σε συγκεκριμένες αρτηρίες και μύες του πέους, βελτιώνοντας την αιματική ροή και την ικανότητα επίτευξης της στύσης.