fbpx

Επτά είδη άσκησης που θα σε κρατήσουν υγιή αν τα βάλεις στην καθημερινότητά σου!

Επτά είδη άσκησης που θα σε κρατήσουν υγιή αν τα βάλεις στην καθημερινότητά σου!

Παρότι η γυμναστική έχει αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, τα κρούσματα της παχυσαρκίας και του διαβήτη δεν φαίνεται να έχουν μειωθεί. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρήματα για να πάτε γυμναστήριο, μην ξεχνάτε να βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα αυτές τις ασκήσεις και τα προγράμματα, που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τους άντρες.

Καθίσματα

Το καλό με τα καθίσματα (squat) είναι ότι δεν χρειάζονται εξοπλισμό. Καθίστε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ισχίων και τους ώμους σας χαλαρούς. Κοιτάξτε μπροστά, έχοντας τον αυχένα σε ευθεία με τη σπονδυλική στήλη και τα χέρια σας ψηλά τεντωμένα. Κάντε ένα κάθισμα σαν να κάθεστε σε καρέκλα, με προσοχή ώστε τα γόνατά σας να μην ξεπερνούν τη μύτη των παπουτσιών σας και ανεβείτε πάνω, τεντώνοντας τα γόνατα. Κάντε 8-12 επαναλήψεις.

Προβολές

Η άσκηση αυτή βοηθά τον κορμό και τα πόδια σας να μείνουν δυνατά. Φροντίστε το σώμα σας να είναι σε ίσια θέση, οι ώμοι σας πίσω και χαλαροί και το πιγούνι σας μπροστά. Κάντε ένα βήμα μπροστά, σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών, ώστε το γόνατό σας να είναι στην ίδια ευθεία με τον αστράγαλο. Συνεχίστε και με το άλλο πόδι. Για ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία μπορείτε να κρατάτε και βαράκια στα χέρια σας. Δοκιμάστε να κάνετε 8-12 επαναλήψεις.

Αερόβια άσκηση (cardio)

Μπορεί να ιδρώνετε για 20 με 40 λεπτά πάνω στον διάδρομο, είτε σε ένα ελλειπτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δείτε διαφορά στο πόσο γρήγορα «καίτε» τις θερμίδες. Σκεφτείτε να προσθέσετε και άλλους είδους ασκήσεις όπως είναι το σκοινάκι ή τα σπριντ, ώστε να ανεβάσετε το επίπεδο της άσκησης και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας.

Γιόγκα

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την αναπνοή σας και την ελαστικότητά σας, η γιόγκα είναι αυτό που χρειάζεστε. Επιπλέον, η γιόγκα βοηθά αν έχετε πρόβλημα στη μέση ή είναι το σώμα σας πολύ άκαμπτο.

Σανίδα

Την σανίδα, είτε την αγαπάς, είτε την σιχαίνεσαι, αλλά είναι η τέλεια άσκηση για όλο τον κορμό. Η άσκηση «σανίδα» είναι ένας τέλειος τρόπος για την σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης και τους πόνους στην πλάτη. Κρατήστε όλο το κορμί σας ίσιο με τους πήχεις σας να ακουμπούν στο έδαφος και να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών.

Μυική ενδυνάμωση

Υπάρχει η παρανόηση ότι η μυική ενδυνάμωση είναι μόνο για όσους ασχολούνται με body building. Οι ασκήσεις με αντιστάσεις βοηθούν στην πυκνότητα των οστών και μπορούν να γίνουν χωρίς βάρη, αλλά με λάστιχα. Η άσκηση με αντιστάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Λειτουργική προπόνηση

Η λειτουργική προπόνηση εκπαιδεύει το μυς, τους οποίους χρησιμοποιούμε στις καθημερινές δραστηριότητες, όπως είναι η κηπουρική ή το μάζεμα στο σπίτι, ώστε να είναι πιο δυνατοί.