fbpx

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι διαφορετική στους άντρες και όλοι που …πέσανε από τα σύννεφα

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι διαφορετική στους άντρες και όλοι που …πέσανε από τα σύννεφα

Και ξαφνικά όλοι πέσανε από τα …σύννεφα. Γι αυτό που δεν ήξεραν ή που νόμιζαν ότι δεν ήξεραν!!! Για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού και της μόδας.

Νάναι καλά η Μπεκατώρου που τα έβγαλε από την ψυχή της και έτσι θυμήθηκαν και οι καλλιτέχνες ότι οι παρενοχλήσεις στον κλάδο τους αποτελούν σχεδόν συνηθισμένο φαινόμενο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν το modeling γίνεται εφιάλτης και κάποιοι συμβιβάζονται από ανάγκη

 

Και αν κάποιοι θεωρούν ότι ο καλλιτεχνικός η ο χώρος της μόδας είναι επιρρεπής σε τέτοια φαινόμενα, αντίθετα με τον αθλητικό κάνουν μέγα λάθος! Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπάρχουν παντού, από το γραφείο μέχρι τα στούντιο, από τον αθλητικό χώρο μέχρι τα θέατρα και τις πασαρέλες!

Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει φύλο ή χρώμα δέρματος. Δεν έχει σημασία αν γίνεται σε γυναίκα, σε άντρα, σε γκέι η λεσβία, είναι κάτι που μειώνει και ξεφτιλίζει τη προσωπικότητα του κάθε ατόμου.

Ωστόσο για τους άντρες ή αν θέλετε τα αγόρια είναι πολύ διαφορετικό το θέμα και έχει να κάνει κυρίως με το φύλο. Θεωρητικά η γυναίκα είναι αδύναμη ο άντρας όμως όχι. Θεωρητικά πάντα, αφού υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν σωματική ρώμη μεγαλύτερη από πολλούς άντρες, όμως η πλειοψηφία των γυναικών υποκύπτει στις ανώμαλες ορέξεις των αντρών κυρίως λόγω σωματικής δύναμης!

Και εδώ είναι το θέμα για τους άντρες. Είτε είναι ηθοποιοί, είτε μοντέλα, είτε απλώς υπάλληλοι σε κάποια εταιρία.

Για να πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή βιασμού ένα άτομο θα πρέπει να είναι όμορφο γενικότερα! Στην περίπτωση του άντρα συνήθως έχει να κάνει με το γυμνασμένο σώμα. Είναι εκεί που κολλάνε όλοι οι ανώμαλοι, ανεξάρτητα αν ο άντρας είναι στρέιτ ή γκει, αρκεί να έχει κορμί, ένα όμορφο πρόσωπο και να εξαρτάται από εκείνον ή εκείνη για την επαγγελματική του καριέρα, έτσι ώστε να τον δέσει με νοερά δεσμά και να τον κάνει να υποκύψει στις ανώμαλες ορέξεις του ή της!

Ακόμα και αν η σεξουαλική παρενόχληση γίνεται από γυναίκα σε ένα νέο άντρα μπορεί να είναι όχι απλώς αποκρουστική αλλά αηδιαστική, πόσο μάλλον από έναν άντρα!

Και το χειρότερο είναι ότι άντρας ενώ έχει τη σωματική ρώμη να αντισταθεί. Να ρίξει μια μπουνιά και να φύγει, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το κάνει, γιατί σκέφτεται την επαγγελματική του εξέλιξη. Κάθεται και δέχεται πειθήνια την παρενόχληση και τον εξευτελισμό του προσδοκώντας στην ευνοϊκή εξέλιξη της επαγγελματικής του καριέρας!

…και μετά από χρόνια, επειδή η Μπεκατώρου τα είπε, παίρνουμε το θάρρος και κάνουμε κουβέντα …και λέμε και καταγγέλλουμε. Όμως δεν είναι έτσι!

Οι παρενοχλήσεις πρέπει να σταματάνε την ώρα που γίνονται και αυτό για να γίνει δεν είναι ευθύνη των νέων αντρών ή γυναικών που ονειρεύονται να γίνουν ηθοποιοί ή μοντέλα ή να έχουν μια επαγγελματική εξέλιξη σε κάποιον χώρο. Είναι ευθύνη των επαγγελματιών του κάθε χώρου και εν προκειμένω του καλλιτεχνικού η της μόδας να απομονώσει τα μέλη του που έχουν τέτοιες αρρωστημένες ορέξεις.

Στα βίντεο που ακολουθούν τα λόγια των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου είναι χαρακτηριστικά:

 

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης