fbpx

Να γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν τα χέρια πίσω από την πλάτη τους

Να γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν τα χέρια πίσω από την πλάτη τους

Οι αεροσυνοδοί, καθώς μπαίνουμε στο αεροπλάνο, έχουν πάντα τα χέρια πίσω από την πλάτη τους, κάτι που έχουμε προσέξει αλλά λίγοι γνωρίζουν τον λόγο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι κωδικοί των αεροσυνοδών για έναν σέξι επιβάτη!

 

Το πιο πιθανό είναι να το έχετε προσέξει τις φορές που μπαίνετε στο αεροπλάνο αι η αεροσυνοδός σας είχε χαιρετήσει με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη της.

Γνωρίζατε γιατί γίνεται αυτό;

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται χιλιάδες πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Με ταξίδια λίγων ή πολλών ωρών σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Όπως είναι φυσιολογικό, πρέπει να υπάρχει εξαιρετική οργάνωση σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Οι πιλότοι συνεννοούνται πάντοτε με τους αεροσυνοδούς και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν. Έτσι, είναι πάντα προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ταξιδιού ή σε κάποιο ιδιαίτερο συμβάν.

Οι αεροσυνοδοί έχουν το χέρι τους πίσω από την πλάτη τους και αυτό συμβαίνει με όλες και όλους τους αεροσυνοδούς. Δεν είναι μία στάση που παίρνουν επειδή βολεύονται, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει.

Πριν από μία απογείωση το πλήρωμα του αεροπλάνου έχει την ευθύνη να καταγράψει τον αριθμό των επιβατών, επιβεβαιώνοντας πως ότι όσοι βρίσκονται στο αεροσκάφος έχουν κλείσει εισιτήρια.

Οι υπάλληλοι για να είναι διακριτικοί, χρησιμοποιούν ένα ειδικό μηχάνημα για να καταμετρήσουν τους επιβάτες. Είναι ένας μικροσκοπικός μετρητής, που βρίσκεται στα χέρια των αεροσυνοδών καθώς επιβιβάζεσαι στο αεροπλάνο.

Κάθε φορά που μπαίνεις στο αεροπλάνο οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν τον μετρητή και σε προσθέτει στους επιβάτες. Στο τέλος της διαδικασίας οι αεροσυνοδοί έχουν την ευθύνη να κοιτάξουν αν ο αριθμός που έχει προκύψει, είναι ίδιος με αυτόν που έχουν στην λίστα τους.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν προλάβει να γίνει η διαδικασία στην πόρτα του αεροσκάφους, την κάνει λίγο πριν την απογείωση, με διακριτικότητα, περνώντας από τον διάδρομο, χρησιμοποιώντας τον μετρητή. Η δουλειά των αεροσυνοδών είναι πολύπλοκη και χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές ώστε να χαρίσουν στον επιβάτη ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι.