fbpx

Ο φόβος του κορωνοϊού, η συνομωσιολογία και η πάλη με τη βλακεία!

Ο φόβος του κορωνοϊού, η συνομωσιολογία και η πάλη με τη βλακεία!

Του Κώστα Μπούρη

 

Κάθεσαι μέσα, δεν έχεις το μπαράκι ή την ταβέρνα να πας να περάσεις μερικές ώρες και είσαι χωρίς δουλειά λόγω μέτρων! Είναι μια κατάσταση που σίγουρα εκνευρίζει.

Όταν κάθεσαι μέσα τα πράματα φαντάζουν διαφορετικά και χρειάζεται ψυχραιμία για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Όμως η ψυχραιμία δεν είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων ειδικά όταν βομβαρδίζονται από την ειδησεογραφία των ημερών για την έκταση και τα μέτρα της πανδημίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 6 πιο ενοχλητικοί τύποι στα social media τον καιρό της καραντίνας

 

Έχεις φορτώσει τόσο πολύ που δεν βλέπεις ότι εσύ είσαι ζωντανός και δεν περιμένεις τον θάνατο ασθμαίνοντας ολομόναχος μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σε ένα κρεβάτι εντατικής ενός νοσοκομείου, όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι στο κόσμο και δεκάδες στην χώρα μας!

Είτε λέγεται άγνοια, είτε αντίδραση στον φόβο κάποιοι άνθρωποι εκδηλώνονται  κάπως περίεργα κρυμμένοι πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας των social media ή την επίσης σημαντική ασφάλεια της εξ αποστάσεως διατύπωσης απόψεων που στηρίζονται σε ψέματα και εικασίες, γιατί έτσι υποσυνείδητα αισθάνονται καλά και εν μέρει απελευθερωμένοι!

Κάποιοι είναι ευάλωτοι χαρακτήρες και σκαρφίζονται τρόπους να αντιδράσουν: Οι τεχνικοί πληροφορικής γίνονται σκηνοθέτες ή τεχνικοί εικόνας. Άλλοι με απολυτήριο λυκείου γίνονται λοιμοξιόλογοι, πνευμονολόγοι και ότι άλλο ιατρικό θες… Κάποιοι άλλοι γίνονται κατάσκοποι των πέντε ηπείρων και φυσικά όλοι είναι εν δυνάμει δημοσιογράφοι!!!

Σε γενικές γραμμές όλοι αυτοί οι καθήμενοι στους καναπέδες των σπιτιών τους βλέπουν τηλεόραση, σερφάρουν στα social και με την ημιμάθεια τους, σχηματίζουν θεωρίες συνομωσίας που ούτε ο πιο καλοπληρωμένος σεναριογράφος του Χόλυγουντ θα μπορούσε να σκεφτεί. Και σε κάθε αντίθετη προς αυτούς άποψη αντιδρούν επιθετικά, σημάδι του φόβου που νιώθουν.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διεθνούς διαπλοκής των media στη παγκόσμια συνομωσία της πανδημίας που έχουν σκαρφιστεί αυτοί οι δυστυχώς νέοι άνθρωποι, ευδοκίμησε στη Θεσσαλονίκη και αφορά το βίντεο από τον απογευματινό συνωστισμό στη παραλία της πόλης, που αποτέλεσε αφορμή για την απόφαση των αρχών να κλείσουν την παραλία.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκφράζονται –χωρις να είναι- …σκηνοθέτες και …άριστοι …χειριστές προγραμμάτων μοντάζ αλλά και live συνδέσεων των δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών.

Αυτοί ιι άνθρωποι λοιπόν αποφάνθηκαν ότι οι ζωντανές συνδέσεις των καναλιών είναι fake! Ότι είναι μοντάζ! Ότι όλα τα media συνωμότησαν και στήσανε εντός λίγων ωρών το κινηματογραφικό θαύμα που ούτε ο Σπίλμπεργκ θα μπορούσε να το στήσει σε ελάχιστες ώρες στον Πόλεμο των Άστρων.

Οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι, βουτηγμένοι στην άγνοια και τον φόβο τους «ανέλυσαν» από το κινητό ή τις οθόνες των τηλεοράσεων τους, τα βίντεο από τα live των καναλιών και «ανακάλυψαν» …ιπτάμενους ανθρώπους και ποδήλατα που …πέφτουν στη θάλασσα.

Ανακάλυψαν ότι στα πλάνα δεν υπήρχαν οι σκιές του ηλιοβασιλέματος.

Ανακάλυψαν σημεία και τέρατα που κατά τη γνώμη τους αποτελούν προϊόν μοντάζ!

Ενός μοντάζ που ίσως να μπορούσε να γίνει με την τεχνολογία των ειδικών εφέ που εφαρμόζονται σε μια ακριβοπληρωμένη κινηματογραφική παραγωγή του Χόλυγουντ με χιλιάδες κομπάρσους. Με επιτελεία ειδικών τεχνικών και βοηθών σκηνοθετών αλλά και μηχανήματα δυνατά με προγράμματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μια διαδικασία, αυτή των ειδικών εφέ που διαρκεί μήνες και απασχολεί δεκάδες ειδικούς τεχνικούς και φυσικά επ΄ ουδενι δεν γίνεται σε μια live τηλεοπτική σύνδεση!

Όμως προς απογοήτευση όλων αυτών των καημένων ανθρώπων που βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους και ψάχνουν εκτόνωση μέσω της συνομωσιολογίας στα social media, βρέθηκε ένας άνθρωπος που είναι όχι μόνο αυτόπτης αλλά εικονίζεται και σε ένα από τα βίντεο των live συνδέσεων. Ένας νέος άνθρωπος που έχοντας τη λογική του αποφάσισε να κάνει ένα βίντεο στο You Tube και να εξηγήσει στο κόσμο επειδή διαπίστωσε όλον αυτόν τον αδικαιολόγητο ντόρο.

Ένα βίντεο με τίτλο: Νέα παραλία Θεσσαλονίκης (Παλεύοντας με την βλακεία)!

Το κακό είναι ότι ακόμα και αυτή τη μαρτυρία αμφισβήτησαν οι συνομωσιολόγοι αρνούμενοι να δούνε την σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας που θερίζει κόσμο. Μια πανδημία που αν είχε εκδηλωθεί πριν από 100 χρόνια οι δρόμοι θα είχαν γεμίσει από  νεκρούς!

Δες το βίντεο: