fbpx

Σκάνδαλο στο modeling: Άντρες μοντέλα καταγγέλλουν τον Αλεξάντερ Γουάνγκ ότι τους βίαζε!

Σκάνδαλο στο modeling: Άντρες μοντέλα καταγγέλλουν τον Αλεξάντερ Γουάνγκ ότι τους βίαζε!

Ο γνωστός σχεδιαστής Αλεξάντερ Γουάνγκ βρέθηκε στην επίκεντρο καταγγελιών και αποκαλύψεων, την προηγούμενη εβδομάδα, για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που αποκάλυψε η DailyΜail σε εκτενές ρεπορτάζ με όλα τα αποδεικτικά. Το μοντέλο και γραφίστας ΟουενΜούνεϊ ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε τον σχεδιαστή, μέσω βίντεο στο tiktok, ότι κατά την διάρκεια κονσέρτου στη Νέα Υόρκη του «έβαλε χέρι».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν το modeling γίνεται εφιάλτης και κάποιοι συμβιβάζονται από ανάγκη

 

Στη συνέχεια το διαδίκτυο γέμισε με ανάλογες καταγγελίες και από άλλα μοντέλα. Αυτή την φορά οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γίνονται από άνδρες-μοντέλα, που θέλουν τώρα και αυτοί να προσθέσουν την φωνή τους στην καμπάνια «metoo» που ξεκίνησε από γυναίκες ηθοποιούς και μοντέλα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης-κακοποίησης.

 

 

Ο Αλεξάντερ Γουάνγκ μόλις χθες απάντησε με ένα email που απέστειλε προς όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους του οίκου του τονίζοντας «πως έχει πέσει θύμα εκβιασμών και ψευδών καταγγελιών, πως η αλήθεια θα λάμψη και πως ο οίκος τελικά θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια» που ετοιμάζεται πλέον να πάρει και δικαστικές διαστάσεις.

Ένα άλλο μοντέλο με το όνομα Νικ επικοινώνησε με την «DailyΜail» και κατηγόρησε τον Αλεξάντερ Γουάνγκ ότι τον Ιούνιο του 2019 είχε προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

 

 

Ως απάντηση στις κατηγορίες του Νικ, ο Αλεξάντερ Γουάνγκ επισύναψε στο email του προς τους εργαζομενούς του και μια σειρά από προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Νικ και στα οποία φαίνεται πως ο καταγγέλων ήταν που αποζητούσε την παρέα του Αλεξάντερ, πολιορκώντας τον διαρκώς και επίμονα με sms για «να βγούν έξω», να «πάνε σε κλάμπ», για δείπνο, να «την βρούν παρέα και να χαλαρώσουν με χασίς».

Αντίστοιχα όμως η «DailyMail» παρουσίασε μηνύματα του Γουάνγκ προς τον Νικ να τον προτρέπει να συναντηθούν, αλλά δημοσίευσε και μια συνέντευξη – εξομολόγηση του Νικ για το πως τον «παγίδευσε ο Γουάνγκ, πως τον προσκάλεσε σε μεγάλο κλαμπ του Λονδίνου, έριξε χάπι έκσταση στο ποτό του και πως στη συνέχεια επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις τόσο μέσα στο κλαμπ όσο και στη λιμουζίνα του Γουανγκ, ενώ παρακολουθούσαν το περιστατικό διάφοροι φίλοι του Γουάνγκ».

 

 

Μηνύματα και από άλλα μοντέλα που καταγγέλλουν τον Αλεξάντερ Γουάνγκ για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ίδιος δε σημειώνει πως δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς βρισκόταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών και μια έπεφτε σε λήθαργο και μια ξυπνούσε αντικρίζοντας τον Γουάνγκ να τον χαϊδεύει.

Την ομαδική καταγγελία των μοντέλων την έχει αναλάβει η δικηγόρος Λίζα Μπλουμ, η οποία στο παρελθόν έχει αναλάβει ανάλογες υποθέσεις στον χώρο της μόδας τόσο απέναντι στον ΠολΜαρτσιάνο, συνιδρυτή της Guess, όσο και στον Μπρους Βέμπερ, τον διάσημο φωτογράφο μόδας.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr