fbpx

Το μεγάλο αγκάθι για τα γυμναστήρια θα είναι η επομένη του ανοίγματος

Το μεγάλο αγκάθι για τα γυμναστήρια θα είναι η επομένη του ανοίγματος

Τα γυμναστήρια είναι κλειστά εδώ και περίπου έναν χρόνο με ένα διάλλειμα τους καλοκαιρινούς μήνες του περασμένου έτους. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια, ωστόσο ωχριά μπροστά σε αυτή της επόμενης του ανοίγματος που φαντάζει τρομακτικά απειλητική.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μετά το Πάσχα η απόφαση για τα γυμναστήρια – 10 Μαΐου με self test ανοίγει o αθλητισμός

 

Και δεν είναι που πέρασε ακόμα μια περίοδος, αυτή της άνοιξης, που δουλεύουν τα γυμναστήρια όπου δηλαδή κλίνονται τα περισσότερα συμβόλαια, αλλά ούτε και οι καλοκαιρινοί μήνες που τα γυμναστήρια δεν συγκεντρώνουν πελατεία. Είναι το γεγονός ότι η πανδημία έχει αλλάξει, όπως φαίνεται, τη νοοτροπία των αθλούμενων.

Ο ένας χρόνος και περισσότερο πανδημίας έχει κάνει όπως φαίνεται πολλούς να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για την άθληση και τα γυμναστήρια:

  • Είναι εκείνοι που ανακάλυψαν την άθληση στο σπίτι και έχουν επενδύσει σε ένα home gym, ενώ κάποιοι έχουν προσλάβει personal trainers και γυμνάζονται σπίτι τους.
  • Είναι εκείνοι που ανακάλυψαν την άθληση έξω, με πολλούς από αυτούς να έχουν κάνει παρέες και να αθλούνται καθημερινά.
  • Είναι εκείνοι που ανακάλυψαν ότι μπορούν να γυμναστούν με κάποιο άθλημα, όπως το τένις ή η ποδηλασία και έχουν επενδύσει εδώ και ένα χρόνο!

Και δεν είναι μόνο ότι αρκετοί έχουν αλλάξει αθλητική στόχευση. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν εκνευριστεί από τη στάση κάποιων γυμναστηριούχων που δεν «πάγωσαν» τα συμβόλαια ή μοίρασαν με το έτσι θέλω τη ζημιά με τους πελάτες με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν για να μην κληθούν να ξαναπληρώσουν. Είναι αυτοί που δεν πρόκειται να αναζητήσουν ούτε άλλο γυμναστήριο αφού τα οικονομικά τα περισσότερων είναι ήδη ασφυκτικά στενά.

Δυστυχώς επόμενη μέρα του ανοίγματος των γυμναστηρίων θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς πολλοί άλλοι εκτιμάται ότι δεν θα επιστρέψουν ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί.

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης