fbpx

Το 2025 το σπίτι σου θα είναι η απόλυτη τεχνητή νοημοσύνη και θα τα κάνει όλα για σένα

Το 2025 το σπίτι σου θα είναι η απόλυτη τεχνητή νοημοσύνη και θα τα κάνει όλα για σένα

Τι θα συμβεί το 2025; Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αρχίσει να δείχνει την πλήρη δύναμη της ξεκινώντας από τις κοινωνίες της Άπω Ανατολής μα και της Αμερικής.

Το 5G, η ανάπτυξη του Virtual Reality αλλά και Augmented Reality, το 4K+ και η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρουν νέες εμπειρίες στους ανθρώπους και πρωτοφανή πράγματα ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσουν την παραγωγικότητα των βιομηχανιών.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου είναι Ιαπωνικός και λέγεται Fugaku

 

Από το 2025 τα σπίτια θα μπουν σε μια διαδικασία να μετατραπούν σε απόλυτη τεχνητή νοημοσύνη. Θα σχεδιάζονται έτσι, θα κατασκευάζονται με αυτές τις δυνατότητες, θα διακοσμούνται με επίκεντρο τη μία και μόνη σκέψη. Το σπίτι θα έχει έναν κεντρικό εγκέφαλο που θα επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες της καθημερινότητάς μας με στόχο να μας αφαιρέσει όλες τις μικρές δουλειές που μας τρώνε “άσκοπα” χρόνο.

Μία νέα έννοια ονόματι “Zero Search” θα μπει στη ζωή μας! Όλες οι συσκευές πλέον εξοπλίζονται από πολλούς και διαφορετικούς αισθητήρες που παράγουν πολλά δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ψάξει κάποια πληροφορία, αυτή απλά θα έρχεται κατά κάποιον τρόπο πάνω του από μόνη της.

Το ψυγείο θα φέρνει μπροστά μπροστά το φαγητό που έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Είτε γλυκό είτε αλμυρό. Όταν το τρώμε θα ενημερώνει την ηλεκτρονική οδοντόβουρτσα για να είναι έτοιμη. Η παρουσία μας στο μπάνιο θα ενεργοποιεί τη βρύση της μπανιέρας ή του ντουζ για να έτοιμάσει νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία. Την ίδια στιγμή το κινητό ή κάποια άλλη συσκευή τύπου tablet, θα φτιάχνει μια playlist για να μας παίξει την κατάλληλη μουσική ανάλογα τη στιγμή της ημέρας. Παράλληλα, το κινητό θα κάνει μια σταχυολόγηση των σημαντικότερων ειδήσεων για να μας τις φέρει σε πρώτο πλάνο.