fbpx

Γιάννης Τσερκάκης: «Στοχεύω ψηλά και μου αρέσει να κερδίζω»

Γιάννης Τσερκάκης: «Στοχεύω ψηλά και μου αρέσει να κερδίζω»

Ο Γιάννης Τσερκάκης θα γινόταν πυγμάχος. Για την ακρίβεια ήταν πυγμάχος, από μικρός, μέχρι που ένας τραυματισμός του έκοψε την πορεία του πρωταθλητισμού, ήταν τότε που γνώρισε το γυμναστήριο, τα βάρη και το fitness.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό όμως δεν έμεινε εκεί αφού σπούδασε ΤΕΦΦΑ και μετά που πήρε το πτυχίο του συνέχισε τις σπουδές του στη διατροφολογία για να γίνει ένας ολοκληρωμένος γυμναστής.

Ο Γιάννης κατάγεται από τη Κρήτη και όπως οι περισσότεροι Κρητικοί είναι ανήσυχο πνεύμα. Έτσι ασχολήθηκε με τον χώρο του εμπορίου αθλητικών ειδών και συμπληρωμάτων διατροφής, με το μόντελιγκ και τώρα βάζει πλώρη για το επαγγελματικό Body Fitness.

«Είναι κάτι που ήθελα να κάνω από καιρό» εξηγεί ο ίδιος «Αό τα 20 μου άρχισα να μετέχω σε καλλιστεία με αποκορύφωμα πέρσι που κέρδισα δύο τίτλους Mr body gs hellas και mr aegean gs hellas 2016 και τώρα θέλω να πάω παραπάνω, έτσι βρίσκομαι στη προετοιμασία για τους αγώνες body fitness που θα γίνουν τον Μάιο και έχω στόχο να καταφέρω να πάρω διάκριση και να παίξω στην Ευρώπη».

Ο Γιάννης εκτός από τη δουλειά του στο εμπόριο εργάζεται και τη νύχτα ως υποδοχή. Ένα πρόγραμμα ημερήσιο δύσκολο για κάποιον που θέλει να κάνει υψηλό πρωταθλητισμό, πως τα καταφέρνει άραγε;

«Η μέρα μου αρχίζει από το πρωί πριν ανοίξω το μαγαζί, όπου ετοιμάζω τα γεύματα της ημέρας. Παίρνω τα ταπεράκια μου και φεύγω για τη δουλειά» λέει ο ίδιος. «Η προπόνηση κάθε μέρα γίνεται στο μεσημεριανό διάλλειμα όταν κλείνω το μαγαζί. Προπονούμαι δύο ώρες την ημέρα εκτός των σαββατοκύριακων. Θέλω να πετύχω και θα πετύχω γιατί έχω σωστή υποστήριξη από τον χορηγό μου την Jp fintess Nutrition. Στοχεύω ψηλά και μου αρέσει να κερδίζω».

Το μόντελιγκ είναι ο άλλος στόχος του Γιάννη. Ήδη έχει κάνει κάποιες δουλειές και θέλει να επεκταθεί περισσότερο στο χώρο. «Η πορεία μου στο μόντελιγκ άρχισε με τη βοήθεια του αδερφού μου που είναι ηθοποιός. Είχα βέβαια προτάσεις και έτσι δούλεψα. Είναι κάτι που το έχω στα σχέδια μου, θέλω να το αναπτύξω αλλά δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

Οι ελεύθερες ώρες του Γιάννη αν και λίγες την ημέρα έγιναν περισσότερες μετά τον πρόσφατο χωρισμό του. Έτσι βρίσκει την ευκαιρία να περνάει κάποιες ώρες με την παρέα του. «Μου αρέσουν τα extreme sports και το χιόνι και όταν βρίσκουμε ευκαιρία εξορμούμε με την παρέα μου».