fbpx

Χρήστος Φιλιππίδης: Το μεροκάματο, το modeling και η αναζήτηση της ευκαιρίας!

Χρήστος Φιλιππίδης: Το μεροκάματο, το modeling και η αναζήτηση της ευκαιρίας!

Ο Χρήστος Φιλιππίδης, είναι ένας από τους χιλιάδες βιοπαλαιστές της ζωής σε μια πόλη της επαρχίας. Ήταν πρώην αθλητής στίβου αλλά εδώ και δύο χρόνια που ολοκληρώθηκε η καριέρα του στον στίβο, επέστρεψε στα Γιαννιτσά και προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματο.

Πριν από δύο χρόνια όμως η τύχη του χαμογέλασε μέσω του modeling, ένα επάγγελμα που το κάνει περιστασιακά αν και έχει επιλεγεί να ποζάρει για μια από τις μεγαλύτερες φίρμες εσωρούχων, τη MED.

«Από τα Γιαννιτσά είναι δύσκολο να προχωρήσεις σε αυτό το επάγγελμα» λέει ο ίδιος «Θα το ήθελα βέβαια, αλλά για να το καταφέρω θα έπρεπε να μένω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα».

Όλα άρχισαν πριν από τρία περίπου χρόνια όπως λέει ο ίδιος:

«Τότε ήμουν αθλητής στίβου στο ακόντιο, στον Πανελλήνιο» εξηγεί «Ήταν τότε που μέσω socialmediaπου ήρθε μια πρόταση να ασχοληθώ με το modeling. Τότε δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Δεν πήγα και μετά από λίγο καιρό ολοκλήρωσα την καριέρα μου στον στίβο και επέστρεψα στα Γιαννιτσά».

Και φυσικά η απορία έρχεται εύλογη. Πως βρέθηκε ο Χρήστος στις φωτογραφίσεις της MED;

«Όταν επέστρεψα στα Γιαννιτσά και μετά από συζητήσεις με φίλους, έψαξα για modelingστη Θεσσαλονίκη. Έτσι βρήκα ένα πρακτορείο που δε δέχθηκε και άρχισα τη δουλειά. Σποραδικά βέβαια όποτε υπάρχουν δουλειές».

Ο Χρήστος έχει κάνει πολλές δουλειές στη ζωή του. Από τους ελαιοχρωματισμούς βοηθώντας τον πατέρα του, υποδοχή σε κλάμπ και άλλες στον χώρο της εστίασης. Σήμερα εργάζεται καθημερινά τα απογεύματα σε ψητοπωλείο στα Γιαννιτσά.

«Αυτή είναι μια δουλειά γιατί πρέπει να βγαίνει το μεροκάματο. Ο στόχος μου βέβαια είναι να ασχοληθώ περισσότερο επαγγελματικά με το modeling, όμως αυτό για να γίνει χρειάζονται επαφές διασυνδέσεις που στα Γιαννιτσά δεν υπάρχουν. Πάντως αν έχω μια καλή πρόταση είναι σίγουρο ότι θα φύγω για Αθήνα ή όπου αλλού»

«Όταν ολοκλήρωσα στον στίβο είχα σκεφτεί να μείνω στην Αθήνα και να δουλέψω εκεί, όμως δεν κόλλησε με έναν φίλο που θα συγκατοικούσαμε και θα μοιραζόμασταν τα έξοδα και έτσι επέστρεψα πίσω. Κατά τα ψέματα αν δεν μένεις στην Αθήνα δεν μπορείς να αναδειχθείς στο modeling, έτσι το έχω πάρει απόφαση, μένω στα Γιαννιτσά και όποτε μου βγαίνει δουλειά πηγαίνω».

Πως είναι όμως η ημέρα του Χρήστου;

«Ρουτίνα» απαντάει ο ίδιος «Το πρωί προπόνηση, το μεσημέρι καμιά βόλτα ή προσωπικές δουλειές από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στο ψητοπωλείο. Μια ρουτίνα».

Όπως λέει ο Χρήστος και είναι φυσικό προσέχει τη διατροφή του, πράγμα αρκετά δύσκολο όταν εργάζεται σε ψητοπωλείο. «Είναι πειρασμός αλλά τα καταφέρνω. Πάντως ακόμα και σε ένα ψητοπωλείο έχει υγιεινά φαγητά για να φας αν το θέλεις» εξηγεί χαμογελώντας.

Όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο, όπως λέει ο ίδιος, του αρέσει το ψαροντούφεκο και η πεζοπορία στο βουνό: «Τελευταία ανεβήκαμε στον Όλυμπο και ήταν τέλεια. Χαλάρωση και ηρεμία» καταλήγει.