fbpx

Δες πως σε λίγο καιρό το κλειδί του αυτοκινήτου θα είναι …μουσειακό είδος

Δες πως σε λίγο καιρό το κλειδί του αυτοκινήτου θα είναι …μουσειακό είδος

Πως θα σου φαινόταν αν μεταφερόσουν μπροστά στο χρόνο και διαπίστωσες ότι τα αυτοκίνητα δεν έχουν κλειδιά και τα κλειδιά που γνωρίζεις εκτίθενται σε μουσεία τεχνολογίας του μέλλοντος;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το χρώμα του αυτοκινήτου που οδηγάς δείχνει τον χαρακτήρα σου!

 

Αν νομίζεις ότι αυτό είναι πολύ μακρινό, τότε κάνεις λάθος αφού η προοπτική αυτή έχει πλησιάσει ένα βήμα πιο κοντά μιας και δημιουργήθηκε ένας όμιλος εταιρειών με την επωνυμία Car Connectivity Consortium -τα μέλη του είναι πάνω από 70 εταιρείες που καλύπτουν το 70% και πλέον της αυτοκινητοβιομηχανίας και το 60% των κατασκευαστών smartphones- έφτιαξε ένα πρωτόκολλο με τις προδιαγραφές του Digital Key 1.0.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 3 απόλυτα tips για να διαλέξεις ένα σωστό παντελόνι

 

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι η NFC (Near Field Communication) και φυσικά το πρώτο μέλημα στη διαδικασία εξέλιξης είναι η ασφάλεια. Έτσι για το σκοπό αυτό και προκειμένου ο οδηγός με τη βοήθεια του smartphone του ή μιας κάρτας με αντίστοιχες δυνατότητες να μπορεί να ξεκλειδώνει και να βάζει εμπρός τον κινητήρα ή και να παραχωρεί τη δυνατότητα σε κάποιο δικό του άτομο να το ξεκλειδώνει με το δικό του smartphone, χρησιμοποιούνται κορυφαία συστήματα κωδικοποίησης ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες για χακάρισμα.

Οπότε είναι μάλλον θέμα χρόνου να καταργηθούν τα κλειδιά, που αν μη τι άλλο είχαν και ένα ρόλο αντικειμένου γοήτρου. Τώρα με ποιόν τρόπο θα αντικατασταθεί το τελευταίο, αν αντικατασταθεί, είναι ένα ερώτημα που προς το παρόν δεν έχει απάντηση.