fbpx

Τελικά ο Hamilton είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της F1 – Αισιοδοξία για τη πορεία της Ferrari

Τελικά ο Hamilton είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της F1 – Αισιοδοξία για τη πορεία της Ferrari

Σε κάθε γύρο ο Hamilton έκανε σε σχέση με τον Verstappen καλύτερο χρόνο και όσο πλησίαζαν προς το τέλος τόσο η αγωνία στο στρατηγείο της Red Bull ανέβαινε, για μια ακόμα φορά ο Βρετανός απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία ο πρώτος οδηγός, κατατροπώνοντας τον Ολλανδό με στοχευμένα pit stop και έξυπνα επιλεγμένες γόμες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Hamilton δεν κέρδισε απλά… έκανε επίδειξη ισχύος στον Verstappen

 

Ο Hamilton έκανε την 98η νίκη της καριέρας του κερδίζοντας το gp της Βαρκελώνης!

Όμως η ευχάριστη έκπληξη ήταν η απόδοση της Ferrari με τον Leclerc να τερματίζει στη τέταρτη θέση δείχνοντας ότι στη Scuderia γίνεται δουλειά και τους φίλους της ιστορικής ομάδας να αισιοδοξούν για την ανάκαμψη της!

Όμως ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή:

Μετά την απώλεια της πρώτης θέσης στην πρώτη στροφή, όπου Hamilton και Verstappen είχαν επαφή, ο Βρετανός κρατούσε την απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολλανδό ελεγχόμενη, περίπου στο 1,5 δευτερόλεπτο. Ήταν εμφανές ότι ο Hamilton  θα επεδίωκε το undercut μπαίνοντας πρώτος για Pit stop, ώστε να περάσει τον Max και εκεί παίχτηκε όλος ο αγώνας.

Η RBR κάλεσε τον Verstappen πολύ νωρίς στα pits, μόλις στον 24ο γύρο αντίθετα με τη  Mercedes που περίμενε τέσσερις γύρους πριν καλέσει τον Hamilton για το πρώτο του pit stop στον 28ο γύρο.

Όταν στο επιτελείο της Red Bull κατάλαβαν ότι ο Max Verstappen έχασε τη νίκη τότε τον έβαλαν στα pits  για να αλλάξουν λάστιχα και να κερδίσει ο Ολλανδός τον ταχύτερο γύρο. Ο Max Verstappen με χρόνο 1:18.149 κέρδισε έναν  επιπλέον βαθμό του ταχύτερου.

Κέρδισε η οδήγηση του Hamilton. Κέρδισε η στρατηγική της ομάδας της Mercedes. Μπορεί στο Grand Prix της Ισπανίας να μην είχαμε θέαμα, είχαμε όμως αγωνία γιατί όλα παίζονταν στην στρατηγική των επιτελείων.

Το βάθρο έκλεισε ο Bottas που επίσης κέρδισε τη μάχη από τον Leclerc!