fbpx

Το νέο Opel Corsa GSi υπόσχεται απόλυτη οδηγική απόλαυση

Το νέο Opel Corsa GSi υπόσχεται απόλυτη οδηγική απόλαυση

Στο τέλος του καλοκαιριού θα βγει στην παραγωγή το νέο Opel Corsa GSi. Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί τον δυναμικό 1.4 turbo της μάρκας με ισχύ 150 ίππους και ροπή 220 Nm. Το μοντέλο δεν είναι γρήγορο μόνο στην επιτάχυνση καθώς από την στάση μέχρι και τα 100χλ.ώρα χρειάζεται 8,9 δευτερόλεπτα , αλλά εντυπωσιάζει και με την εξαιρετική του ελαστικότητα – μέχρι την τελική ταχύτητα των 207 χλμ/ώρα. Επίσης, για να επιταχύνει από 80 στα 120 χλμ/ώρα με την πέμπτη σχέση χρειάζεται 9,9 δευτερόλεπτα.

Το σπορ πλαίσιο, γνωστό από την έκδοση OPC και τα φρένα με κόκκινες δαγκάνες εξασφαλίζουν εξαιρετική συμπεριφορά και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και συνδυάζονται με τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών με τα υψηλής πρόσφυσης ελαστικά 215/40 R18.

Οι υψηλές επιδόσεις του νέου Corsa GSi συνδυάζονται με την αθλητική εξωτερική του εμφάνιση. Η σχεδίασή του ξεχωρίζει με τους μεγάλους αεραγωγούς, το ανάγλυφο καπό, την περίοπτη πίσω αεροτομή και τα διαμορφωμένα με ακρίβεια μαρσπιέ. Στο μπροστινό μέρος προσελκύει την προσοχή η μεγάλη κυψελοειδή μάσκα και το κεντρικό Opel Blitz που υποστηρίζεται από δύο φτερά και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών σε αγωνιστική εμφάνιση carbon.

Την ίδια αίσθηση αποπνέει και το εσωτερικό. Ο οδηγός του Corsa GSi κάθεται στο κάθισμα υψηλών επιδόσεων Recaro και ακουμπά τα χέρια του στο σπορ τιμόνι. Επιλέγει σχέση μέσω του δερμάτινου επιλογέα, πατά το αλουμινένιο σπορ πεντάλ και η οδηγική απόλαυση ξεκινά.