fbpx

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου είτε με κουβά και σφουγγάρι, είτε με πιεστικό (που είναι η πιο γρήγορη λύση) αποτελεί μια ιεροτελεστία για κάθε άντρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πλύνε το αυτοκίνητο σου οικονομικά με υλικά που έχεις για το σπίτι

 

Μία διαδικασία που όμως πολλές φορές γίνεται με αρκετά λάθη που γίνονται είτε από απροσεξία, είτε από άγνοια.

Δες ποια είναι αυτά τα λάθη και απέφυγε τα:

  • Ξεχνάς τουλάχιστον ένα παράθυρο ανοικτό!
  • Το πλένεις στον ήλιο και ειδικά στις ζεστές μέρες δεν το αφήνεις να κρυώσει.
  • Αν πλένεις με πιεστικό πλένεις λάθος φορά και δεν αφήνεις το αφρό να δράσει αρκετά. Ο ψεκασμός του καθαριστικού γίνεται με χαμηλή πίεση και από κάτω προς τα πάνω. Το αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το τρίβουμε είτε με σφουγγάρι, είτε με περιστρεφόμενη βούρτσα πλύσης. Η βούρτσα αυτή καθαρίζει όλες τις εξωτερικές επιφάνειες γρήγορα, ξεκούραστα και απαλά. Ακόμα και οι ευαίσθητες επιφάνειες, όπως η μπογιά αυτοκινήτου, μπορούν να καθαριστούν προσεκτικά και αποτελεσματικά με την περιστρεφόμενη βούρτσα πλύσης. Στη συνέχεια, ξεβγάζουμε με υψηλή πίεση και ακολουθώντας τη φορά από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην δημιουργούνται γραμμές.
  • Χρησιμοποιείς συλικονούχα σπρέι για τα πατάκια, αν αυτά είναι απο λάστιχο η καουτσούκ. Αν η συλικόνη έρθει σε επαφή με τα παπούτσια τότε αυτά θα γλιστράνε πάνω στα πετάλια.
  • Στα πατάκια χρησιμοποιείς υγρό σαπούνι αυτοκινήτου ή πιάτων. Λάθος! Ίσως με την χρήση του σαπουνιού αυτά να ξεραθούν. Χρησιμοποιήστε αφρό καθαρισμού χαλιών με την βοήθεια μια μικρής βούρτσας.
  • Χρησιμοποιείς υγρά γυαλιστικά για τα ελαστικά τα οποία αργούν να απορροφηθούν και έτσι με την κίνηση του αυτοκινήτου εκτοξεύονται υπολείμματα προς το αμάξωμα. Χρησιμοποιήστε γυαλιστικό γαλάκτωμα ελαστικών.
  • Πλένεις το αυτοκίνητο με βρόμικο σφουγγάρι. Έτσι φθείρεις το χρώμα. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό σφουγγάρι σε συνδυασμό με ένα ποιοτικό υγρό σαπούνι αυτοκινήτου.
  • Τα τζάμια είναι ίσως το πιο ενοχλητικό σημείο για τον καθαρισμό. Προτιμήστε ένα πανάκι με micro-ίνες και ψεκάστε αυτό με υγρό και όχι τα τζάμια. Κάντε κινήσεις δεξιά αριστερά και απλώστε το υγρό πάνω στα τζάμια. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα ίδιο αλλά στεγνό πανάκι.
  • Μην στεγνώνετε το αυτοκίνητο σας με τίποτα άλλο, παρά μόνο με στεγνό πανί με micro-ίνες χρησιμοποιώντας και σπρέι κεριού.
  • Χρησιμοποιείς υγρό σαπούνι πιάτων ή φτηνά σαπούνια αυτοκίνητου. Επέλεξε τη χρήση ενός απαλού και ποιοτικού σαπουνιού που δεν που δεν θα καταστρέψει την γυαλάδα και τα υφιστάμενα επίπεδα προστασίας.