fbpx

Γυναίκα στο τιμόνι, άντρας συνοδηγός! Τα υπέρ και τα κατά!

Γυναίκα στο τιμόνι, άντρας συνοδηγός! Τα υπέρ και τα κατά!

Το θέμα αποτελεί μια μόνιμη διαφωνία των δύο φύλων! Μάλιστα κάποιοι άντρες αρνούνται ακόμα και να μπούνε σε αυτοκίνητο όταν οδηγάει γυναίκα. Άλλοι πάλι τις θεωρούν πιο προσεκτικές και αισθάνονται ασφάλεια.
Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές έρευνες για το επίμαχο θέμα με μοιρασμένα αποτελέσματα, τόσο ώστε και τα δύο φύλα να είναι …ικανοποιημένα!
Μία έρευνα για παράδειγμα που έγινε στη Βαρκελώνη κατέρριψε το μύθο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παρκάρουν και διαπίστωσε ότι μπορούν να βρουν πιο εύκολα θέση στάθμευσης, αλλά και παρκάρουν καλύτερα, παρότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο. Η έρευνα συμπεραίνει ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο γρήγοροι στο παρκάρισμα κάνοντας 16 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο να ολοκληρώσουν την μανούβρα σε σχέση με 21 δευτερόλεπτα για τις γυναίκες.
Ωστόσο δεν είναι μόνο το παρκάρισμα, αφού η πορεία, είναι πολύ πιο σημαντική. Άλλη έρευνα έχει ανακαλύψει ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο προσεκτικές κατά την οδήγηση, ωστόσο πανικοβάλλονται εύκολα σε ενδεχόμενη δυσκολία ή αναπάντεχη κατάσταση, ενώ πολλές φορές ξεχνιούνται να μιλούν στο κινητό!

Στα θετικά των γυναικών είναι όταν μεταφέρουν τα παιδιά τους, αφού όπως υποστηρίζει άλλη έρευνα οι γυναίκες έχουν με το μέρος τους το μητρικό τους ένστικτο, πράγμα που σημαίνει ότι με το παιδί τους στο αυτοκίνητο έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και γίνονται πολύ πιο προσεκτικές, πιο υποχωρητικές και πιο ασφαλείς οδηγοί.

Οι γυναίκες από τη φύση τους μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως χωρίς να χάνουν τη συγκέντρωσή τους, αφού στην καθημερινότητά τους έχουν πολλαπλούς ρόλους, της μητέρας, της συζύγου, της κόρης, ή του επαγγελματία. ενώ έχουν το ταλέντο να εκτελούν ταυτόχρονα πολλά, το λεγόμενο multitasking. Έτσι η γυναίκα όταν οδηγεί μπορεί να τη δεις να βάφεται στο καθρεφτάκι, να μιλάει στο τηλέφωνο και αλλάζει και το μωρό στο πίσω κάθισμα… και μετά γίνεται το ατύχημα!
Γενικά οι περισσότεροι άντρες αποφεύγουν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο που οδηγά γυναίκα, ενώ από την άλλη οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται ασφαλής όταν οδηγούν άντρες.

Βέβαια τίποτα δεν είναι απόλυτο, αφού υπάρχον πάρα πολύ καλές επαγγελματίες γυναίκες οδηγοί και πολλοί κακοί άνδρες οδηγοί και το αντίστροφο!