fbpx

Δες μέσα σε 10 λεπτά πως κατασκευάζεται η εντυπωσιακή Ferrari Stradale

Δες μέσα σε 10 λεπτά πως κατασκευάζεται η εντυπωσιακή Ferrari Stradale

Η Ferrari έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στη σπουδαία ιστορία της με τη δημιουργία της SF90 Stradale, του πρώτου επαναφορτιζόμενου υβριδικού μοντέλου μαζικής παραγωγής από το Maranello με απόδοση 1.000 PS που της χαρίζει τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσα …πολλά αυτοκίνητα πούλησε πέρσι η Ferrari

 

Πρόκειται για plug-inhybrid θηρίο που παίρνει ώθηση από έναν V8 BiTurbo κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 769 άλογα, με τρεις ηλεκτροκινητήρες (ένας πίσω και δύο στον εμπρός άξονα) να συνεπικουρούν με άλλα 217, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή ισχύος στα 986! Την ίδια ώρα που η μέγιστη τιμή ροπής, ορίζεται στα 800 Nm. Μάλιστα, η SF90 Stradale ολοκληρώνει το 0-100km/h σε μόλις 2,5″ και το 0-200km/h σε 6,7″ με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340km/h! Επιπλέον, το μοντέλο είναι ταχύτατο και στην πίστα αφού σημείωσε χρόνο 1’19” στο Fiorano (ενδεικτικά η LaFerrari έκανε 1’19″70).

 

 

Όμως δεν είναι μόνο οι αριθμοί και οι επιδόσεις. Κάθε κομμάτι του ιταλικού hypercar είναι κομμάτι ενός αριστουργήματος. Ένα έργο τέχνης που μπορεί να μας συγκλονίζει στην τελική του μορφή αλλά το ίδιο συναρπαστική, το ίδιο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι και η διαδικασία δημιουργίας του. Πράγμα που αναδεικνύεται στο video που ακολουθεί.

Σχεδόν δέκα λεπτά στην καρδιά του Μαρανέλο, που μας παρουσιάζουν πως «γεννήθηκε» η SF90 Stradale. Τη δημιουργία των εξαρτημάτων, τη συναρμολόγηση του κινητήρα, τη διαμόρφωση του σασί, τη διαδικασία βαφής, τη δουλειά στο CFD και τους προσομοιωτές, τη δημιουργία μοντέλων σε κλίμακα, το 3Dmodelling, το «ντύσιμο» του εσωτερικού και την τελική συναρμολόγηση.