fbpx

Η «έξοδος» Vettel φέρνει τον πιλότο που θα δώσει στη Ferrari πρωτάθλημα;

Η «έξοδος» Vettel φέρνει τον πιλότο που θα δώσει στη Ferrari πρωτάθλημα;

Οι χθεσινές εξελίξεις μάλλον φαίνεται ότι φέρνουν τον Sebastian Vettel πιο κοντά στον δρόμο της εξόδου από τη Ferrari και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις πιθανόν ο αντικαταστάτης του να είναι ήδη «έτοιμος» για τη μεγάλη μεταγραφή και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι κατώτερος του Γερμανού.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζεται το θρίλερ με Vettel – Αρνήθηκε την πρόταση της Ferrari

 

Τα δεδομένα που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα είναι συγκεκριμένα. Η Ferrari έχει το πιο γρήγορο μονοθέσιο από πέρσι τουλάχιστον αλλά δεν έχει πιλότους να το τρέξουν, κάτι που αποδείχθηκε στην περσινή χρονιά με τα συνεχόμενα λάθη του Γερμανού.

Από την άλλη ο Charles Leclerc μπορεί να εξέπληξε τους πάντες με την περσινή του απόδοση, μπορεί να είναι ταλέντο, όμως δεν παύει να είναι νέος και άπειρος κάτι που φάνηκε έντονα την περσινή χρονιά.

Και φυσικά ουδείς κατηγορεί τον Μονεγάσκο, όμως αναρωτιούνται αν είναι ικανός να σηκώσει την Ferrari στους «ώμους» του ως πρώτος οδηγός. Τον εμπιστεύεται ο Binotto και η ομάδα που ψάχνει απεγνωσμένα να ξεκολλήσει από την δεύτερη θέση; Τα δεδομένα δείχνουν πως όχι δεν εμπιστεύεται την τύχη της Squderia στα χέρια του Μονεγάσκου.

Όπως δείχνουν τα πράματα φαίνεται πως ο Binotto και η ομάδα διοίκησης της Ferrari θέλει κάτι πολύ περισσότερο από το ταλέντο του Leclerc και το θέλει άμεσα!

Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η Ferrari ετοιμάζεται για τη πιο μεγάλη μεταγραφή από την εποχή του Schumacher που θα της χαρίσει πολλούς συνεχόμενους τίτλους και αυτός πιθανόν δεν είναι άλλος από τον  Lewis Hamilton!

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Βρετανός καθυστερεί να υπογράψει το συμβόλαιο με την Mercedes! Είναι γνωστό ότι στις περιόδους μεταγραφών τα δρώμενα τα γνωρίζουν παρά μόνο ελάχιστοι και εμείς όλοι μπορούμε να υποθέσουμε από τις κινήσεις που γίνονται. Αν αυτό ισχύει τότε ο Βρετανός δεν θα πει όχι στη πρόκληση της διεκδίκησης ενός παγκόσμιου τίτλου με τρίτη διαφορετική ομάδα.

Κατά τα άλλα αν φύγει ο Vettel εκτός του Hamiltonτα πιο πιθανά ονόματα για τη θέση είναι:

Ο Daniel Ricciardo. Έμπειρος, γρήγορος, γνώστης της λειτουργίας μιας μεγάλης ομάδας, με ιταλικές ρίζες και το σημαντικότερο, ευπροσάρμοστος στις συνθήκες. Ο Αυστραλός θα μπορούσε να σταθεί εύκολα στο πλευρό του Leclerc.

Παρεμφερή είναι τα δεδομένα και για τον Carlos Sainz. Πλέον θεωρείται έμπειρος, έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Scuteria είναι οδηγός που μπορεί να δεχθεί το να γίνει «νούμερο 2» και –το βασικότερο- έχει σημαντικά χαμηλότερο μπάτζετ από τους Ricciardo και Hamilton.

Από κοντά και ο Lando Norris. Οι φήμες θέλουν τον νεαρό Βρετανό να βρίσκεται «υπό την ομπρέλα» της Mercedes, ωστόσο εάν προκύψει ενδιαφέρον από τη Ferrari, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Leclerc, όμως είναι σαφώς πιο άπειρος.

Ο Antonio Giovinazzi θα είναι πάντα ένας… υποψήφιος για μια θέση στη Ferrari. Γνωρίζει την ομάδα… απ’ έξω κι ανακατωτά, έχει υπάρξει test driver στο Μαρανέλο και φυσικά θα οδηγούσε ακόμα και… τσάμπα το κόκκινο μόνοθέσιο εάν του δινόταν η ευκαιρία!

Ο Sergio Perez θα μπορούσε επίσης να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, μιας και είναι ένας οδηγός που προέρχεται από την Ακαδημία της Ferrari, από την οποία αποχώρησε για να πάει στη McLaren. Είναι γρήγορος και σίγουρα δικαιούται ακόμα μία ευκαιρία σε μία κορυφαία ομάδα του grid.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν και το όνομα του Valtteri Bottas στους υποψήφιους «αντι-Vettel». Η… κλεψύδρα αδειάζει για τον Φινλανδό όσον αφορά στη συνεργασία του με τη Mercedes και θα πρέπει να κάνει μιαν υπέρβαση για να επεκταθεί η συνεργασία τους και για το 2021. Σίγουρα είναι πολύ έμπειρος, όμως δεδομένα θα επιθυμεί να γίνει «πρώτο βιολί» στην επόμενη ομάδα με την οποία θα συνεργαστεί.

Τελευταίος μα όχι… έσχατος είναι ο Nico Hulkenberg. Τα χρόνια έχουν περάσει για τον Γερμανό, όμως είναι ένας πιλότος ικανός να δώσει το καλύτερο σε μια ομάδα. Και στη Ferrari σίγουρα θα αξιολογήσουν και το δικό του όνομα όταν φτάσει η ώρα της κρίσης.