fbpx

Η οδηγική ασυνειδησία και ένα επιβαρυμένο σύστημα ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους!

Η οδηγική ασυνειδησία και ένα επιβαρυμένο σύστημα ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους!

Το να διαταραχτεί ένα ήδη ταλαιπωρημένο σύστημα και να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες άνθρωποι είναι σχετικά εύκολο, αρκεί να υπάρξει ένας ασυνείδητος οδηγός που θα μπλοκάρει δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ένα σχολικό πούλμαν και αρκετά αυτοκίνητα επί μια ολόκληρη ώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βίντεο ΣΟΚ! ΙΧ με μεθυσμένο οδηγό «εισβάλει» σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη

 

Ένας ασυνείδητος οδηγός (γυναίκα για την ακρίβεια) και ένα σύστημα που πάσχει στο να αντιμετωπίσει τέτοιες σχετικά απλές καταστάσεις είναι αρκετά να ταλαιπωρήσουν εκατοντάδες ανθρώπους.

 

 

Το συμβάν στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της Καλαμαριάς στη συμβολή Αργυρουπόλεως με Μεταμορφώσεως έγινε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου καιείναι χαρακτηριστικό της ασυνειδησίας αλλά και της δυστοκίας του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα.

Το λεωφορείο της γραμμής «6» ακινητοποιείται από το σταθμευμένο παράνομα πάνω στη στροφή ΙΧ αυτοκίνητο. Ο οδηγός του λεωφορείο κατεβαίνει και ελέγχει τον χώρο αν μπορεί το αρθρωτό λεωφορείο να πάρει τη στροφή. Αφού διαπιστώνει ότι αυτό είναι αδύνατο, περιορίζεται στο κορνάρει και να ειδοποιήσει την υπηρεσία του.

 

 

Κάποιοι επιβάτες του λεωφορείου κατεβαίνουν και συνεχίζουν με τα πόδια, ενώ άλλοι μένουν μέσα στο όχημα.

Λίγη ώρα αργότερα φτάνει όχημα του ΟΑΣΘ. Οι υπάλληλοι του οργανισμού προσπαθούν να βρουν τρόπο να ξεμπλοκαριστεί το λεωφορείο, ενώ ήδη ένα σχολικό πούλμαν γεμάτο μαθητές έχει εγκλωβιστεί πίσω από το ακινητοποιημένο λεωφορείο και λίγη ώρα αργότερα ένα ακόμα λεωφορείο της ίδιας γραμμής ακινητοποιείται και αυτό. Ανάμεσα στα μεγάλα οχήματα και αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα εγκλωβίζονται.

 

 

Η ώρα περνάει και μάταια οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ προσπαθούν να βρούνε λύση. Μάταια και οι περίοικοι που προσφέρονται να βοηθήσουν ρωτώντας εδώ κι εκεί για τον οδηγό του αυτοκινήτου.

 

 

Ήδη έχει περάσει μισή ώρα και τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα. Ο οδηγός του λεωφορείου κάνει μα προσπάθεια να στρίψει κλείνοντας έτσι και τη Μεταμορφώσεως!

Στη μια ώρα καταφθάνει ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης, αφού περιπολικό της Τροχαίας δεν υπήρχε διαθέσιμο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν λύση αλλά μάταια. Έτσι αρχίζουν να γράφουν το παράνομα σταθμευμένο όχημα. Τελικά η ιδιοκτήτρια και ασυνείδητη οδηγός του ΙΧ φτάνει στη μια ώρα και ένα τέταρτο!

 

 

Τελικά ο δρόμος άνοιξε, τα οχήματα ξεμπλοκαρίστηκαν και η ασυνείδητη οδηγός φορτώθηκε αρκετές κλίσεις (παράνομη στάθμευση, παρακώλυση συγκοινωνιών κλπ) ενώ το όχημα έμεινε χωρίς πινακίδες!

Όμως για ακόμα μια φορά το κράτος ήταν ανήμπορο να αντιδράσει αποτελεσματικά στην ασυνειδησία, παρά μόνο να κόψει κλήσεις.

Αν αυτό συνέβαινε σε όποια άλλη χώρα της Ε.Ε. άμεσα γερανός θα είχε απομακρύνει το παράνομα σταθμευμένο όχημα και θα είχε ξεμπλοκάρει η κυκλοφορία. Έτσι δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί τόσος κόσμος αφού δεν είναι μόνο οι επιβάτες των λεωφορείων, αλλά και όσοι περιμένουν στις στάσεις, αφού τα δρομολόγια της συγκεκριμένης γραμμής έγιναν «άνω κάτω» με δύο ακινητοποιημένα λεωφορεία.