fbpx

Οι κακοί δαίμονες της Ferrari χάρισαν τη νίκη στον Hamilton

Οι κακοί δαίμονες της Ferrari χάρισαν τη νίκη στον Hamilton

Και ενώ η Ferrari δούλευε σαν καλοκουρδισμένη γερμανική μηχανή όλα κατέρρευσαν! Έκπληκτοί οι πάντες είδαν τον Vettel λίγο μετά το pit stop να κάνει δεξιά και να εγκαταλείπει με πρόβλημα στον κινητήρα  χαρίζοντας τη νίκη στο Hamilton.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Leclerc θυμίζει τον Niki Lauda είπε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari

 

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η Ferrari γενικά έχει αρχίσει να συνέρχεται και παρά το μηχανικό πρόβλημα που τίναξε στον αέρα όλο τον σχεδιασμό του αγώνα του Σότσι και φυσικά το 1-2 στο βάθρο, η ομάδα – θρύλος της F1 δείχνει ότι επανέρχεται.

 

 

Αν μετρήσει κάνεις με ψυχραιμία θα δει ότι η Scuderia ανακάμπτει και όπως φαίνεται του χρόνου θα διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Όσο για τον αγώνα της Ρωσίας, πολλοί είναι εκείνοι που βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον Μονεγάσκο που δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά και να πάρει το βάθρο. Η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική από το φαίνεσθε του αγώνα. Ενός αγώνα που για τη Ferrari κατέρρευσε αναπάντεχα με τον Leclerc να προσπαθεί να διαχειριστεί μια σειρά συμβάντων που απαιτούν μεγάλη εμπειρία, κάτι που διαθέτουν ο Hamilton και ο Bottas.

 

 

Άλλωστε όπως μαρτυρούν τα team radio που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα το επιτελείο της Ferrari είχε σχεδιάσει καλά το 1-2 με τον «μικρό» να ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της ομάδας με την ξαφνική κατάρρευση να τον βγάζει από τα …νερά του αποκαλύπτοντας την έλλειψη εμπειρίας!

Όσο για τον Hamilton ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για το αναπάντεχο δώρο που του χάρισε η Ferrari. Ένα δώρο που ουσιαστικά δεν το είχε ανάγκη αφού η διαφορά στη βαθμολογία τον έχει κάνει ήδη πρωταθλητή.

 

 

Ο Βρετανός πήρε την ένατη νίκη του στη χρονιά!

Στην εκκίνηση, ύστερα από επιλογή της Ferrari όπως αποδείχτηκε, ο Vettel έφυγε καλύτερα, προσπέρασε τον Hamilton και στη συνέχεια και τον Leclerc και βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Τα δύο κόκκινα μονοθέσια γύριζαν χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποια απειλή και το μόνο που είχε ενδιαφέρον για αρκετούς γύρους ήταν το team radio της Scuderia. Ο Leclerc περίμενε πότε ο Vettel θα τον αφήσει να προσπεράσει, όμως ο Γερμανός έκανε συνεχώς ταχύτερους γύρους με τον Μονεγάσκο να αδυνατεί να τον φτάσει.

Ο Μονεγάσκος ήταν ο πρώτος που μπήκε στα πιτ στον 23 γύρο και όλα έδειχναν ότι η Ferrari θα αποκαταστούσε την τάξη με τον Vettel στα pit. Ο Γερμανός μπήκε και εκείνος για αλλαγή ελαστικών στον 28ο γύρο, όμως εκεί τελείωσε ο αγώνας του. Το μονοθέσιο της Ferrari εγκατέλειψε τον Γερμανό μόλις βγήκε από τα pit και εκεί άλλαξαν τα πάντα.

 

 

Το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας έδωσε το πλεονέκτημα στις Mercedes που μπήκαν στα pit, άλλαξαν ελαστικά και πήραν το πάνω χέρι. Η Ferrari αποφάσισε να ξαναβάλει στα pit τον Leclerc για να του βάλει ξανά τη μαλακή γόμα μήπως και καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Μονεγάσκος βρέθηκε πίσω από τον Bottas, προσπάθησε να τον περάσει, αλλά ο Φινλανδός έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του, κράτησε τη δεύτερη θέση και ο Hamilton πήρε εύκολα τη νίκη.