fbpx

Οι 9 παγίδες όταν οδηγάς πριν το πρώτο φως της ημέρας!

Οι 9 παγίδες όταν οδηγάς πριν το πρώτο φως της ημέρας!

Αν δεν είσαι από εκείνους που ξυπνούν χαράματα καθημερινά, τότε η οδήγηση τα χαράματα μπορεί να σου φαίνεται απλή υπόθεση όμως στη πραγματικότητα εγκυμονεί κινδύνους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι συμβαίνει όταν είσαι fit ωραίος και έχεις ακριβό αυτοκίνητο!

 

Άδειοι δρόμοι, άνθρωποι αγουροξυπνημένοι και άλλοι που βιάζονται και ξεθαρρεύουν από τους άδειους δρόμους. Η εναλλαγή του σκοταδιού με το φως της μέρας είναι και αυτό ένα θέμα. Δες λοιπόν πως θα τα αντιμετωπίσεις:

 

  1. Κοιμήσου καλά και μην πιείς

Αν πρέπει να ξυπνήσεις χαράματα κοιμήσου καλά από την προηγούμενη και φρόντισε να μην πιείς. Χρειάζεσαι τουλάχιστον πέντε ώρες ύπνο και σχεδόν καθόλου αλκοόλ. Σκέψου ότι το αλκοόλ κάνει 12 ώρες να μεταβολιστεί στον οργανισμό, ανεξάρτητα από τον ύπνο και σίγουρα δεν θέλεις αν οδηγάς μεθυσμένος πρωί – πρωί.

 

 

  1. Το νου σου στα στενά

Από εκεί βγαίνουν συνήθως οι αγουροξυπνημένοι που τις περισσότερες φορές αργούν να πατήσουν το φρένο για αν ελέγξουν τον δρόμο. Πρόσεχε λοιπόν τα στενά, άσχετα αν είσαι σε δρόμο προτεραιότητας.

 

  1. Έλεγχε τον δρόμο ακόμα και αν έχεις πράσινο

Οι παραβιάσεις του κόκκινου είναι συχνές τις πρώτες πρωινές ώρες και κυρίως λίγο πριν χαράξει, τότε που δεν έχει και πολύ κυκλοφορία. Ειδικά αν βγαίνεις από στενό σε λεωφόρο, άσχετα αν έχεις πράσινο, έλεγξε τον δρόμο και μετά πέρνα.

 

  1. Πρόσεχε τις παγίδες του φωτός

Το πρώτο φως της μέρας παίζει διάφορα οπτικά παιχνίδια στην εναλλαγή με το σκοτάδι της νύχτας. Σκέψου ότι εκείνη την ώρα η εναλλαγή του φωτισμού είναι γρήγορη και εξελίσσεται σε περίπου μισή ώρα που διαρκεί η ανατολή του ηλίου. Εκείνο είναι το κρίσιμο διάστημα που μπορεί οι σκιές να φαντάζουν κάπως, όπως και κάποιες λαμαρίνες ή τζάμια να φαίνονται σαν προβολείς!

 

 

  1. Πρόσεχε την πρωινή υγρασία

Σε πολλές περιοχές –και δεν είναι απαραίτητο να είναι κοντά σε θάλασσα- πιάνει η πρωινή υγρασία, η πάχνη που λέμε. Κάποιες φορές αγγίζει και τον δρόμο, τότε είναι που γίνεται επικίνδυνη τσουλήθρα, χειρότερη από τις πρώτες στιγμές ενός ψιλόβροχου.

 

  1. Πρόσεχε τους πεζούς

Όπως και οι αγουροξυπνημένοι οδηγοί έτσι και οι πεζοί μπορεί να κάνουν λάθος υπλογισμό όταν διανύουν τον δρόμο. Μην έχεις εμπιστοσύνη. Πιο επικίνδυνη στιγμή είναι εκείνη που σβήνουν τα φώτα της πόλης, λίγο πριν την πλήρη ανατολή του ήλιου. Μάλιστα αν ο πεζός φοράει σκούρα ρούχα τότε είναι που τον διακρίνεις με δυσκολία.

 

  1. Εντόπισε την ανατολή

Αν ταξιδεύεις μάθε που είναι η ανατολή του ηλίου, επειδή το πρώτο φως αλλά και για ώρα είναι βέβαιο ότι θα έχεις τον ήλιο έντονο μπροστά στα μάτια σου που θα μειώνει την ορατότητα και θα κάνει τον δρόμο να γυαλίζει. Πάρε μαζί σου γυαλιά ηλίου.