fbpx

Ο Leclerc «έκλεψε» την παράσταση και έδειξε το μέλλον της Ferrari

Ο Leclerc «έκλεψε» την παράσταση και έδειξε το μέλλον της Ferrari

Οι φίλοι της F1 θαύμασαν τον Leclerc. Τον μικρό της F1 που ιπποτικά τίμησε και o νικητής του αγώνα του Μπαχρέιν Lewis Hamilton. Ο μικρός της Ferrari που όπως φαίνεται ξεπερνάει τα προβλήματα του μονοθεσίου και ως Marquez των τεσσάρων τροχών δείχνει ότι αποτελεί το μέλλον της ιστορικής ιταλικής ομάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η Ferrari που οι Ιταλοί την εξέλισσαν τέσσερα χρόνια

 

Κατά τα άλλα το σκηνικό επαναλήφθηκε στη μάχη του Μπαχρέιν με τις δύο Mercedes να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Η Ferrari που έδειχνε από τα δοκιμαστικά ότι θα κατατρόπωνε την Mercedes τελικά δεν το έπραξε και διασώθηκε από τη μαγκιά του Leclerc.

 

 

Ο Leclerc σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διαχειριζόταν σωστά το χάσμα που είχε με τον Hamilton ειδικά στα τελικά στάδια του αγώνα.

Ο Lewis Hamilton, δήλωσε μετά τον αγώνα ότι «αισθάνθηκε περίεργα όταν είδε τη Ferrari του Charles Leclerc να κάνει μια τόσο απίθανη νίκη». Ο Hamilton δήλωσε ότι ο Leclerc, που έγινε ο δεύτερος νεότερος φίλος του F1 «έκανε απίστευτο αυτό το Σαββατοκύριακο και  έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του».

 

 

Ο Leclerc είχε την ατυχία να μην πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη. Ο οδηγός της Ferrari βρισκόταν στην πρώτη θέση, ωστόσο λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας το κόκκινο μονοθέσιο έκοψε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτιά. Ο Leclerc λίγο έλειψε να χάσει τον αγώνα καθώς συνέχισε να χάνει σημαντικά ταχύτητα στα τελικά στάδια του αγώνα ωστόσο μια σειρά από ταυτόχρονα συμβάντα που οδήγησαν στην εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας του εξασφάλισε το βάθρο.

 

 

Αρχικά η Ferrari πίστευε ότι ήταν αποτυχία MGU-H, ωστόσο αργότερα αποκαλύφθηκε ένα «κυλινδρικό ζήτημα» που μείωσε τη δύναμη στον κινητήρα της Ferrari.

Ο Hamilton περιέγραψε τη δική του κούρσα ως “πάνω-κάτω”, λέγοντας ότι “πήρε μια τρομερή εκκίνηση για άλλη μια φορά” και ότι φάνηκε να μην είναι έτοιμος να τελειώσει στα δύο πρώτα μετά από μια φτωχή δεύτερη στάση. “Ήμασταν πολύ, πολύ τυχεροί σήμερα, για να κερδίσουμε το ένα-δύο” είπε o Βρετανός.

 

 

Τα δύο μονοθέσια της Renault, λίγο πριν το τέλος εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας και με αυτό να ολοκληρωθεί ο αγώνας!

Πίσω από τον Leclerc ο Verstappen ο οποίος έδειχνε πως μπορούσε να τον προσπεράσει, ωστόσο τερμάτισε 4ος έχοντας πίσω του τον Vettel.

 

 

Άτυχος αποδείχτηκε και ο Vettel που αντιμετώπισε και αυτός προβλήματα με το μονοθέσιό του όταν κατέρρευσε η εμπρός αεροτομή με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Την δεκάδα στο Μπαχρέιν συμπλήρωσαν οι, Norris (McLaren), Raikkonen (Alfa Romeo), Gasly (Red Bull), Και τα δύο μονοθέσια της Renault εγκατέλειψαν στο ίδιο σημείο 3 γύρους πριν το πέσιμο της καρί σημαίας…Albon (Toro Rosso) και Perez (Racing Point). Να σημειώσουμε πως τον έναν επιπλέον βαθμό, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, απέσπασε ο Leclerc.

 

 

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα δοθεί στις 14 Απριλίου στην Κίνα.